L’estelada no onejarà al balcó de l’Ajuntament

La moció presentada per CiU proposava que la bandera independentista onegés en diades i festivitats especials

 • Una membre de l'ANC llegint un text de suport a la moció.
  Una membre de l'ANC llegint un text de suport a la moció.
MARTA LACIMA

Era la moció més polèmica del darrer ple de març. En ella, Convergència i Unió proposava que la bandera independentista de Catalunya, l’Estelada, pogués ser present al balcó de l’Ajuntament en diades i festivitats especials, com el 23 d’abril per Sant Jordi, o l’11 de setembre, en honor a la Diada de Catalunya.

Jaume Mañosas, que va presentar la moció, va assegurar que “no es tracta d’una moció en contra de ningú, sinó de respecte a les diverses identitats” i que “simbolitza la lluita de Catalunya per la seva llibertat”. Entre les raons que van impulsar la moció, també s’hi trobaven el fet que “nombroses persones” ho haguessin demanat, els més de 100 anys d’història de l’estelada i el fet que ja s’hagin penjat altres banderes no oficials en algunes jornades especials, com la de l’arc iris el dia de l’orgull gai o la bandera republicana. La moció va comptar amb el suport de l’Assemblea Nacional Catalana, que va demanar participar en el ple. La seva representant va assegurar que “el model autonòmic espanyol és incapaç de respondre a les nostres necessitats d’autogovern”. També van ser presents al ple membres d'ERC, en suport de la moció, i de Ciutadans, en rebuig. 

Pel que fa a la resta de partits, el portaveu del Partit Popular, Sergi Jiménez, va defensar que l’estelada “només significa trencament” i va assegurar que, en el cas que la moció fos aprovada, els membres del seu partit “no entrarem a l’Ajuntament”. Per la seva banda, Lourdes Borrell, al capdavant del PSC a la ciutat, va defensar que “la senyera, que ens engloba a tots i que ens marca l’Estatut, és la que volem que onegi en aquests moments en què ens ha de representar a tots”. En la mateixa línia va parlar Manel Leiva, d’ICV-EUiA-ISF, que va deixar clar que tots els membres de la coalició havien tingut llibertat de vot, però que “tenim clara la bandera del nostre país, que és la quadribarrada”. 

Finalment, la moció només va comptar amb els vots a favor de CiU, mentre que PP, ICV-EUiA-ISF i PSC van votar en contra, a més de les dues abstencions de Manel Martínez i Mireia Aldana (ICV-EUiA-ISF). L’estelada, per tant, no onejarà al balcó de l’Ajuntament.   Comentaris

José María Sant Feliu
17.

Si s'hagués votat posar la bandera palestina, ICV hauria votat que si, així anem

 • 8
 • 2
Spartan Angel Portmore
16.
Per aqui llegeixo que això no ho esperavau... en quin mon viviu?? sou retrasats?? Així van les coses i així tenim el president que tenim..

Deixeu de llegir la Vanguardia sisuplau.
 • 1
 • 7
Enric Sant Feliu (Mas Lluís)
15.
Es vergonyós que un Ajuntament perdi el temps votant aquestes fal·làcies. Les banderes que haurien de figurar en els pals dels Ajuntaments catalans són les del poble, la catalana, l'espanyola i l'europea. Comencem a governar respectant el pluralisme i deixem-nos de populisme ranci.

L'actuació de la Martí i dels tres compintxes és de vomitona incontrolada estil Andrés Rábago el "Roto". CIU a Sant Feliu només és comparable amb la CIU més extrema dretosa del tipus Carles el "foll" Puigdemont, alcalde de Girona: "Cal expulsar els colons de Catalunya" (dixit ANC, 16-03-2013).

Si la política de CIU en l'àmbit santfeliuenc continua aquest camí s'acabarà convertint en un problema per a la convivència. Esperem que d'aquí al 2015 canviïn de cares, moderin la seva política perquè si no acabaran essent residuals i engolits pels encara més fanàtics d'ERC.

Visca el pluralisme i el mestissatge. Sant Feliu és de tots!!!!
 • 11
 • 7
Aaron
14.


CiU vol possar la bandera independentista quan han sigut ells els que han introduit l'espanola als ple de l'ajuntament. coherencia senyors, coherencia.

San José Espanolista, el teu partit es trencara entre els españols i els independentistes. La realitat es que està en un partit equivocat. ICV per catalunya independent

 • 4
 • 7
Joan-Montserat-Joaquim and others
13.

Quiiiiiiiina poca feina ha de tenir la perona que fa deu mil comentaris amb noms diferents, i a sobre no aporten res... Stop spam! per favorrrr

 • 1
 • 6

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat