El projecte Ictineu 3 aconsegueix el finançament necessari per fer-se realitat

Les aportacions de particulars i empreses assoleixen els darrers 60.000€ necessaris

JORDI JIMÉNEZ

L’aposta de l’empresa santfeliuenca Ictineu Submarins per crear un submarí dotat amb la darrera tecnologia va arrencar el 2004 i després d’una inversió d’uns dos milions d’euros i 55.000 hores de treball va veure com perillava la seva realització en els darrers temps.
Quan semblava que el treball de vuit anys no podia continuar per la manca de finançament, les aportacions fetes gràcies al micromecenatge a través de Verkami han fet possible que el projecte Ictineu 3 sigui una realitat.

Les darreres aportacions de 1141 mecenes, que han aportat 60.970€, fan possible que aquest projecte pugui arribar a bon port.
L’Ictineu 3 és un producte dotat de les darreres i més importants innovacions tant pel que fa al materials de construcció com als sistemes d’immersió, propulsió i ergonomia. La seves característiques el converteixen en un referent en les tasques d’investigació científica submarina; capacitat per fer immersions a 1200 m. de profunditat, el submarí presenta una alta potencialitat operativa que permet la seva aplicació tant a estudis biològics i ecològics com arqueològics o industrials.

L'equip preveu submergir l' Ictineu 3 a l'octubre.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat