L’edifici de l’estació es podria trobar en perill

L'immoble es va construir al segle XIX


Les obres del soterrament de les vies del tren que esquarteren Sant Feliu de Llobregat comportaran l’enderrocament de l’edifici de l’estació, que, paradoxalment, es troba en forma de fotografia al catàleg de patrimoni modernista de la ciutat per referir-se a la plaça que l'envolta (el llibret l'ha editat l'Ajuntament de Sant Feliu). L’enderrocament està contemplat en el projecte de soterrament de les vies presentat per l’Ajuntament el passat mes d’abril.
A l’octubre, el diputat Jordi Tardà, en nom del grup parlamentari d’Esquerra Republicana-Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya Verds, va presentar al congrés dels diputats una proposta no de llei que presenta com a objectiu la protecció d’aquest edificio històric. La proposició demana al govern espanyol que en el termini de tres mesos redacti un informe que evalui la necessitat de no enderrocar l’estació i d’incloure-la en el projecte de soterrament.
L’edifici de l’estació de Sant Feliu de Llobregat data de l’any 1855 quan es va obrir el tram Barcelona – Molins de Rei, de la línia de Vilafranca. Aquesta línia que passa per Sant Feliu va ser la tercera en construir-se a Catalunya i la primera via doble de la seva època.
Actualment l’estació de Sant Feliu és, juntament amb Molins de Rei i Cornellà, la més antiga d’Espanya que es conserven.

Comentaris

Opinio
4.

#3 Torno a insistir... No pot ser un matís quan la noticia diu que forma part del patrimoni modernista i no es cert. Si tot es que hi ha una foto que il·lustra un fulletó per parlar de la plaça de l'estació em sembla poc rigorós titular així una noticia...

  • 0
  • 0
X
3.

Bé, podria ser que l'edifici no tingués absolutament cap element en la seva construcció de caràcter modernista. En tot cas, i perquè es ùguin consultar també totes les fonts, cal dir que existeix un fulletó de l'ajuntament que parla de la ruta modernista on apareix la foto de l'edifici de l'estació per parlar de la plaça. Es tracta d'un matís. Gràcies

  • 0
  • 0
opinio
2.

He volgut dir finals del s. XIX i priemrs del XX, penso que s'ha entès. Gràcies

  • 0
  • 0
opinio
1.

Reviseu les vostres fonts, l'edifici de l'estació no és modernista ni forma part del patrimoni modernista. A més és molt fàcil, va ser consruit amb l'arribada del tren (la línia BCN-Mataró) a meitad del segle XIX i el modernisme és de finals el XX i primers del XX. No us deixeu portar per opinons manipuladores de la baixa política local i feu realment de publicació veraç, independent i seriosa, sinò sereu un panflet més.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat