"Abans de ser independentistes, som demòcrates"

Marta Rovira va intervenir en la XXI Botifarrada contra la Hispanitat celebrada dissabte 12 d'octubre

Dissabte passat 12 d'octubre al migdia, més de 150 persones es van citar al carrer Vidal i Ribas per a participar en la XXI botifarrada contra la Hispanitat. Una activitat que cada any reuneix a militància i simpatitzants de la formació independentista. Enguany hi eren convidades l'actual Secretària General del partit, la vigatana Marta Rovira i la jove parlamentària de les JERC, Marta Vilalta, que varen intervenir en el tram final d'un acte que va començar amb el tradicional àpat.

"Abans de ser independentistes som demòcrates i esperem que tots els demòcrates vulguin votar per decidir que volem ser"

Amb aquestes paraules Marta Rovira va iniciar una intervenció que va posar èmfasi en la celebració d'una consulta "que ens porti a un país nou" i en la necessitat de dotar al país "de totes les eines i estructures per fer possible una consulta on hi participi tothom".  Va explicitar també que "si bé el Govern espanyol ens empeny a la declaració unilateral d'independència, des d'ERC volem posar una urna a l'abast de tots els ciutadans per tal que puguin votar lliurement". Tampoc hi van faltar al·lusions directes a la política "hostil" que segons Rovira desenvolupa el Govern espanyol "qui sistemàticament va en contra dels interessos de Catalunya i de la seva gent". En aquest sentit, els pressupostos de l'Estat i la llei Wert, recentment aprovades, van concentrar les crítiques més severes: "L'aprovació d'aquests pressupostos impedeixen poder prestar serveis socials en condicions òptimes i haver-ho de fer en pitjors condicions que la resta de l'Estat espanyol" i al respecte de la nova Llei d'Educació: "No hi ha més ruptura i descohesió social que l'aplicació d'aquesta llei". Per últim va apel·lar a la responsabilitat d'ERC per "aprofitar l'oportunitat històrica de fer un nou Estat", al mateix temps que advertia de les dificultats que s'albiren en un context "d'una duresa brutal que es tornarà més crua" i a una crida a l'exercici democràtic a tot el conjuntd e la ciutadania catalana.

La veu de les JERC i el "res a celebrar"

Les joventuts d'ERC a Sant Feliu han experimentat un creixement en militància en el darrer any. Amb la presentació dels nous joves militants es va iniciar l'acte, amb intervencions del portaveu local de les JERC, Aitor Rivera, qui va destacar que "els catalans som un poble solidari i per això no volem celebrar un genocidi". Acte seguit va intervenir la jove parlamentària Marta Vilalta qui va explicitar que "el 12-O és l'antítesi del que nosaltres volem i per això no tenim res a celebrar" per a emfatitzar que "no volem construir un país nou que sigui la còpia barata de l'Espanya actual. El volem nou i diferent". Vilalta va insistir en la idea de " no tenim res en contra dels espanyols ni d'aquells que vulguin celebrar el seu dia" per acabar afirmant que "estem en contra de les elits que ofeguen la nostra llengua i economia".

Oriol Bossa, en clau local

El coordinador local d'ERC i futur alcaldable d'aquesta formació va tancar l'acte i ho va fer en clau santfeliuenca: "tenim les eleccions municipals de 2015 aquí a la cantonada i poden ser les més importants de Catalunya, des del 1931". Bossa va prosseguir amb un discurs basat en la necessitat d'articular una proposta guanyadora que permeti créixer en representació i militància, per tal de ser incidents en el municipi. Per últim va agrair efusivament la tasca als companys de partit i en especial a la JERC local per la seva tasca i implicació.


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat