PSC, CiU, ICV-EUiA, PP i ERC exigeixen al govern de l’estat que liciti el soterrament l’any 2011

Els cinc partits que integren el consistori s’han unit per desencallar un projecte que fa tres dècades que s’espera a Sant Feliu


L’alcalde de Sant Feliu, Juan Antonio Vázquez, acompanyat pels representants de quatre dels cinc grups municipals (finalment el d’ERC no hi ha pogut assistir), ha manifestat en roda de premsa que l’únic pas que resta per iniciar les obres del soterrament és el del “calendari de licitació” del projecte. També ha denunciat que “cal voluntat política per part de Foment”. Les paraules de Vázquez i l’exigència de tots els partits que integren el consistori santfeliuenc ve motivada pel fet que el soterrament ja compta amb un projecte executiu i amb un conveni aprovat.
El principal obstacle el trobem en el fet que els pressupostos generals de l’Estat per l’any 2011 no han recollit la demanda de l’Ajuntament, la qual va ser traslladada per mitjà d’una carta que va ser enviada durant el mes de setembre al Secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán. A més d’aquesta carta, diferents grups parlamentaris també van presentar diverses esmenes al Congrés per tal de demanar una partida pressupostària per l’icitar l’obra del soterrament l’any que ve.
L’any 2006, l’Ajuntament, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Ministeri de Foment van signar el “Conveni per al soterrament de la línia ferroviària al seu pas pel nucli urbà de Sant Feliu de Llobregat”. Un cop signat l’acord, el ministeri va començar a redactar un nou projecte que ara ja es pot licitar. L’alcalde de la ciutat, Juan Antonio Vázquez, ha manifestat que “ara aquest projecte no es pot quedar en un calaix” i ha demanat al govern del PSOE que faciliti una partida pressupostària, ja que, en relació als pressupostos de 2011, “encara resten 300 milions d’euros que no tenen projectes assignats”.
El cost del soterrament (les feines que fan referència a allò que és de caràcter estrictament ferroviari) tenen un cost aproximat de 110 milions d’euros, una quantitat que Vázquez considera com “molt assumible”. A més, es tracta d’una inversió que serà sufragada per tres administracions: Estat espanyol (50%) i Ajuntament de Sant Feliu i Generalitat (que es reparteixen el 50% restant). En relació a aquest tema, Vázquez ha fet públic que “l’Ajuntament aportarà entre 20 i 25 milions d’euros, i una part d’aquests diners ja els tenim”. L’alcalde també ha indicat que existeixen “dos convenis immobiliaris” per mirar d’amortitzar aquesta inversió municipal. S’estima que el termini d’execució de les obres del soterrament s’allargarà tres anys.

Comentaris

JAM Sant Feliu de Llobregat
1.

Podriau esbrinar quin es aquest projecte unmobiliari que soluciona el problema economic?

  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat