Un volum recull l'obra poètica completa de Joana Raspall

El recull es titula 'Batec de paraules' i inclou poemes inèdits

Poemes inèdits

Batec de paraules. Poesia lírica completa de Joana Raspall inclou tota la seva obra poètica, que integra cinc llibres publicats ('Ales i camins', 'Llum i gira-sols', 'Arpegis', 'Instants' i 'Jardí vivent') i 191 poemes inèdits. L'obra compta amb un estudi introductori de la comissionada de la celebració de l'Any Joana Raspall i presidenta del PEN Català, Carme Arenas. 

El volum el publica l'editorial El Cep i La Nansa i en més de 600 pàgines recull tota la poesia lírica que Joana Raspall va editar entre 1991 i 2010, a més d'incorporar prop de 200 poesies inèdites. Són poemes que l'autora ha seleccionat d'entre una multitud de carpetes i llibretes i que ara ofereix als seus lectors.

Recta final de l'Any Joana Raspall

El llibre es va presentar la setmana passada en el marc de l'acte que l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) va fer com a homenatge a la poetessa santfeliuenca Joana Raspall amb motiu del centenari del seu naixement. Un acte que van presidir, entre d'altres, el president de l'IEC, Joandomènec Ros, l'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José i la comissionada de l'Any Raspall, Carme Arenas. El recull i

L'acte va incloure una taula rodona titulada 'Joana Raspall, il·lusionista de mots' per estudiar la poesia infantil i juvenil i l'obra lírica i lexicogràfica de Joana Raspall, amb Carme Arenas, l'escriptor i crític literari Josep Maria Aloy, l'escriptor Miquel Desclot i el membre de la secció filològica de l'IEC Joaquim Rafel. Tots ells van coincidir en destacar el valor literari de Joana Raspall i el seu esperit de servei a la llengua i la cultura.

L'homenatge se suma al conjunt d'actes que s'estan fent enguany per commemorar el centenari del naixement de l'escriptora santfeliuenca. L'acte de cloenda de l'Any Joana Raspall serà el dia 29 de novembre a la Sala Ibèria de Sant Feliu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat