La poesia impregna Sant Feliu

La poetessa Míriam Cano presentarà 'Buntsandstein', premi Martí Dot 2012, i oferirà un còctel poètic amb Els Navegants

  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius

Presentacions en diferents formats

La poesia arriba amb força aquesta setmana a Sant Feliu. Míram Cano, guanyadora del premi Martí Dot 2012 farà doblet per presentar en dos escenaris diferents el poemari 'Bundsandstein'. Demà dimecres ho farà a les 7 de la tarda en un acte a la Torre del Roser, on l'acompanyarà David Castillo, amb qui ha col·laborat estretament a l'hora d'enllestir el poemari. 

La setmana passada el poemari ja es va presentar a la llibreria La Impossible de Barcelona. La poetessa ha explicat a Fetasantfeliu que l'acte li va brindar l'"oportunitat de poder explicar un llibre de poesia". I divendres va fer un recital a la sala Heliogàbal, acompanyada dels músics Jordi Lanuza, Pau Vallvé i Ferran Palau. Un acte que ha qualificat de "molt emotiu, entre amics i amb gent que volia conèixer la poesia". Els músics van interpretar cançons que Cano havia escoltat mentre preparava el poemari.

A Sant Feliu, també presentarà 'Buntsandstein' amb aquest doble esperit. Dimecres serà la presentació oficial i dijous recitarà a la sala Els Pagesos, en un 'Còctel de Poesia', amb Els Navegants. El grup santfeliuenc posarà música als poemes de Míriam Cano i també interpretaran cançons seves, on ja incorporen els recitals de poesies de manera habiutal. Serà a les 9 del vespre.

La poesia encara fa por?

Míriam Cano té 30 anys, és de Molins de Rei i ara publica 'Bundsandstein', l'obra guanyadora del Premi Martí Dot 2012. La poetessa afirma que el més important del premi ha estat poder publicar, perquè afirma que "pocs premis per poetes joves encara conserven la possibilitat de publicar i això és un al·licient brutal". A més, també ressalta "la qualitat de tots els membres del jurat" i afirma que "el fet que hagin vist alguna cosa en el meu llibre que el faci publicable em fa molt feliç".

La poetessa creu que a la gent encara li costa acostar-se a la poesia, tot i que considera que alguna cosa està començant a canviar: "des de fa uns anys, a Barcelona hi ha moviment generat per poetes com Pau Gener, Estel Solé o Josep Pedrals, que han muntat recitals que permeten entendre la poesia com una cosa viva i tenen un component més lúdic i d'espectacle".

Cano afirma que encara hi ha una "por intel·lectual, la gent no s'hi acosta des de la pell i l'emoció". Per la poetessa, "la poesia permet passar d'una cosa particular a un sentiment universal, però pocs s'ho miren des d'aquest punt de vista".

Dissabte, nit de poesia

La poesia es queda a Sant Feliu fins dissabte, que El Laurel farà el lliurament de premis del 8è concurs literari de l'entitat. Es farà en un sopar a l'Ateneu, on també es presentarà la 8ena antologia de relats breus d'El Laurel. El sopar costa 10 euros i per participar-hi cal fer reserva trucant al 93 666 88 03.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat