El Quinto de Nadal torna a Sant Feliu

L'esplai Sant Llorenç i l'AEiG Nostra Dona de la Salut (CAU) s'han unit de nou per organitzar la segona edició d'aquest esdeveniment

Una tradició que no existia a la ciutat

El quinto de Nadal és una tradició catalana que es fa per dates nadalenques en diverses ciutats i pobles. Ara fa un any l'Esplai Sant Llorenç i l’Agrupament Escolta Nostra Dona de la Salut (el Cau) van sumar esforços per tirar-lo endavant també a Sant Feliu, on no s'havia fet mai, i la primera edició va ser tot un èxit. Durant cinc hores, la sala Ibèria es va omplir d'un públic de totes les edats. Aquest any hi tornen: la segona edició del quinto de Nadal es farà aquest dissabte a partir de les 8 del vespre amb algunes novetats.

El quinto o quina és un joc semblant al bingo: cadascú ha d'omplir un cartró amb un seguit de números a partir dels que vagin cantant els "lloros", les persones encarregades d'anunciar els números. Qui omple undels sis cartrons que conté la butlleta fa una plena i guanya una panera. La particularitat és que la manera de "cantar" els números és especial, per exemple, “la majoria d’edat”, és el 18, “la mitja part”, el 45, i el “Nadal”, el 25, etcètera. Els "lloros" que cantaran el quinto seran persones de Sant Cugat i Esplugues, tot i que, segons ha explicat a Fetasantfeliu Aida Moya, cap de l'Agrupament Escolta, "aquest any també hi haurà alguna sorpresa per part de Sant Feliu".

Comerços implicats

Tot plegat començarà a les 8 del vespre i al llarg de la nit es poden arribar a cantar més de 25 quintos. Participar-hi costa 50 cèntims cada cartró, o bé un euro, i hi ha premis en metàl·lic o una panera. Laura Zapater, monitora de l'esplai, ha destacat que "des l'organtizació agraïm la participació dels comerços, que han col·laborat molt" a l'hora de crear les paneres. Afegeix que "els diners seran per cobrir despeses i organitzar el proper quinto", tot i això afirma que "l'objectiu a llarg termini és que els diners del quinto siguin per una obra social o per una associació d'infants de Sant Feliu".

 
Durant tot el vespre hi haurà servei de bar amb oferta d'entrepans i begudes tradicionals com ratafia o moscatell. A més,  Aida Moya ha explicat que una de les novetats d'aquest any és que "la nit s'acabarà amb l'actuació musical de Rakatum, a les 12.30h, que "convidaran a continuar la festa al local Evolution, on punxarà Trifàzic".  Podeu consultar més informació a la pàgina de Facebook Twitter.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat