Oriol Bossa es presenta com a cap de llista d'ERC a Sant Feliu en un acte amb Oriol Junqueras

El president d'ERC a Sant Feliu va defensar un model de ciutat basat en la participació

“Fem-nos mereixedors” és el lema amb què Oriol Bossa va presentar ahir la voluntat de la secció local d’ERC de recuperar la confiança de la ciutadania santfeliuenca després de perdre la representació municipal el maig del 2011. El cap de llista d’ERC a les properes eleccions municipals va fer un discurs on va insistir en la necessitat d’un “canvi entre la relació de la ciutadania i l’administració” i també per “construir un govern obert a al ciutat”. Ho va explicar ahir a les 8 del vespre en un auditori del Palau Falguera ple, expectant també per la presència del president d’ERC i diputat a la Generalitat Oriol Junqueras.

Recuperar la confiança

L’acte va començar amb un vídeo de presentació sota el lema “Fem-nos mereixedors”, amb l’aparició de diferents santfeliuencs i santfeliuenques deixant anar conceptes com compromís, il·lusió i participació que després el president d’ERC a Sant Feliu també remarcaria.

Oriol Bossa va fer un discurs per erigir-se “mereixedor de confiança”, on explicava que aquests anys havien estat “durs” i que estava “orgullós dels companys” perquè després de caure “ens vam aixectar amb il·lusió”. Va destacar que el partit havia fet una reorganització interna i havien parlat amb totes les entitats i que se les havia escoltat,  fins al punt que va assegurar que “ERC ha de transmetre les propostes que les entitats ens facin”.

Una de les principals qüestions que va remarcar va ser que “cal un canvi global en la relació ciutadania-administració”. Per això va proposar “construir un veritable govern obert a la ciutat, transparent i amb comunicació bidireccional”.

Declaració de principis

Per exemplificar aquest canvi en la manera de comunicar, Oriol Bossa va criticar les formes en què l’actual govern municipal va anunciar la setmana pasada el futur de la Nau de Can Betrand i va insistir en què és “necessari participar entre tots per construir la ciutat”. Per això, va defensar una proposta basada en tres pilars:“participació, col·laboració i transparencia”. Com a exemple concret, va afirmar que des d’ERC voldrien impulsar “un gran canvi al web municipal” entès com “un portal obert on qualsevol persona pugui saber a què es destinen els diners que paga per una multa d’aparcament i en quin punt està un tràmit concret”.

Bossa va associar la manera de fer de la secció local d'ERC al “republicanisme del segle XXI” i va fer una declaració d’intencions: “no aspirem a ser un partit minortiari, volem ser grans i intuïm que Sant Feliu ens necessita grans”.

La transició entre el parlament d’Oriol Bossa i Oriol Junqueras va ser musical, amb un músic tocant al teclat una coneguda cançó d’Obrint Pas. 

Crisi i gestió de la despesa

Si bé Oriol Bossa va parlar exclusivament de Sant Feliu i projecte de ciutat, Oriol Junqueras va fer un discurs en clau nacional sense fer cap referència al món municipal.

El president d’ERC va començar admetent el “patiment de la ciutadania”, provocat sovint per “l’atur” i va asegurar que “les eines que tenim per intent-arho resoldre són molt escasses”. Va insistir en la complicada situació econòmica de la Generalitat i en aquest sentit va afirmar que “qui decideix si ens podem endeutar o no, és el govern espanyol, que controla els grans impostos, com l’IVA” i va afegir que “hem de fer tot el posible per dotar-nos d’eines necessàries per reduir el patiment” i per “controlar els impostos”. Per fer-ho, va dir que “calen eines que depenen de si som un Estat o no”.

Junqueras també va criticar un model de país que ha confiat massa en el sector immobiliari i el financer i ha posat "menys esforç en àmbits que impliquin més formació”. I va remarcar que “no és més d’esquerres qui gasta ni menys de dretes qui menys impostos cobra”.

Dret a decidir

D’altra banda, el president d’ERC també va parlar de la consulta i va advertir que “qui actua de forma unilateral és qui posa en perill l’estabilitat del consens”. També va deixar clar que “ERC será el soci més lleial perquè farà tot el posible per garantir eque el dret a decidir és dels ciutadans de Catalunya”. En aquesta línia, també va concloure que “estem absolutament compromesos amb l’estabilitat política del país, però encara més amb la democràcia i el compromomís amb la ciutadania catalana”. I va insistir en dir que “si el govern català fa tot el posible perqupe eks catalans puguin votar, nosaltres li farem costat, no ens resignarem a ques sigui de cap altra manera”.

L’acte es va acabar amb tots dos a l’escenari davant del públic, que aplaudïa mentre sonava una versió del “Que tinguem sort” de Lluís Llach.

Protesta dels bombers

A les portes de l'auditori, abans de l'hora en què havia de començar, s'hi van concentrar representants dels Bombers. Van aprofitar la presència d'Oriol Junqueras per donar-li en mà una carta oberta que també van fer arribar a la resta dels assistents a l'acte. A la carta criticaven el “pressupost aprovat per la Generalitat que precaritza tots els serveis públics de Catalunya” i que en cas dels Bombers, denunciaven que els portava a “una situación de col·lapse en servei del ciutadà”.

Comentaris

Aniol Cervelló
9.
Oriol Junqueras no és diputat a la Generalitat, sinó que ho és al Parlament de Catalunya.

A més d'aquest error hi ha forces faltes tipogràfiques que convindria revisar, especialment a les citacions textuals de frases dites durant l'acte.

A més trobo que hi falten detalls de qualitat com per exemple quina cançó d'Obrint Pas va sonar i com va estar interpretada, crec que el fet que es fes en directe no és quelcom a ometre. Així mateix no s'esmenta de qui és la versió del "Que tinguem sort" de Lluís Llach.

Agafeu-vos-ho com una crítica constructiva, sou el meu diari de Sant Feliu de referència i no voldria que perdéssiu qualitat.
  • 2
  • 0
PEPE ILLO SANT FELIU
8.

Doncs no se't veia gaire content, ni ells tampoc...

Espero que des de el vostre partit, que te la doble condició de partit de govern i d'oposició, els els facilitessiu una solució...

No obstant, t'agraiexo la resposta.

  • 1
  • 4
Oriol Bossa Sant Feliu
7.
#6 Bon dia Pepe!!!

Com bé deus saber tot el que surt a la televisió no és tot el que passa. Ja que li interessa el tema vaig estar parlant amb els bombers més d'un quart d'hora, abans que arribés l'Oriol Junqueras, ells mateixos, si vol seguir indegant t'ho confirmaràn.

Respecte els cartells, ja he assumit la nostra part de culpa, i ja ens hem compromès enretirar-los. Esperem que en el futur, tothom faci el mateix.

Molt agraït. Una abraçada!!!
  • 16
  • 2
PEPE ILLO SANT FELIU
6.
Por cierto señor Bossa,

retirar los carteles no elude el hecho de su falta de respeto por la ordenanza de convivencia ciudadana. No me extraña de ustedes, que no aceptan ni la Constitución.

Por cierto, magnífica su actuación en el video con su jefe de filas señor Junqueras. Se nota que su jefe tiene más empaque que usted, que ha demostrado una nula sensibilidad ante el problema de los bomberos. Se nota que usted había venido a "hablar de su libro". Mientras tanto, la culpa siempre será de Madrid. Viva la solidaridad.
  • 2
  • 18
Joan Sant Feliu de Llobregat
5.

Agraït per la seva intenció, a veure si els demés li segueixen l'exemple, en especial els de l'A.V. Roses, els demés partits polítics i els "cerrajeros".

  • 4
  • 3

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat