La Setmana de la Poesia es fa gran

Un recital de poemes en furgoneta per diferents places de la ciutat i un de poemes esportius són algunes de les novetats d'enguany

Sant Feliu celebra la tercera Setmana de la Poesia amb activitats programades des d'avui i fins el dia 4 d'abril. Durant més de 15 dies es faran espectacles literaris de tota mena. Aquest any s'incorporen diverses novetats. Ho organitza la Biblioteca Montserrat Roig, les Tertúlies Literàries del bar de l'Ateneu Santfeliuenc, la USLA i l'Ajuntament, amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, com l'Aula de Música i Teatre, Els Pagesos o l'AFAP.

Poesia des d'una furgoneta, poemes esportius i nou cicle a la Biblioteca

Una de les novetats d'aquest any és la performance poètica que es farà aquest divendres a partir de les 7 de la tarda. Sota el títol "Furgoneta de poesia", un recital de poemes organitzat per la Tertúlia Literària del bar de l'Ateneu Santfeliuenc, que recorrerà diferents places de la ciutat. El punt de partida serà la Montserrat Roig i es passarà per La Salut, Rafael Alberti i la Plaça de la Vila. 

També es farà per primer cop un recital de poemes esportius a l'Estadi Municipal de Les Grases, el dissabte 29, organitzat per la Penya Sentiment Immortal.

D'altra banda, aquest matí també s'han fet les lectures en veu alta a la Biblioteca Montserrat Roig i dijous a les 18.30 tindrà lloc una trobada poètica Martí Dot, a càrrec de Pepa Puigdevall, també a la Biblioteca Montserrat Roig. Es tracta d'una nova activitat que s'inclourà dins del seu programa d'actes habituals. Pren el nom de Martí Dot en homenatge a la tasca de l'antiga Tertúlia Martí Dot, iniciada per Joana Raspall als anys 80. En cada sessió, es debatran diferents aspectes poètics.

Recitals per tots els públics

D'altra banda, el tret de sortida oficial serà aquest dijous a les 10 de la nit, a Els Pagesos, on es farà un recital de poemes guanyadors del Premi de Poesia Martí Dot. L'acte l'organitzen entitats literàries locals i també comptarà amb un concert de blues amb Dani Baraldés & The XXX Band. 

També s'han programat molts actes per la setmana que ve, com ara un espectacle literari, dimecres, a la Biblioteca, sota el títol de “George Bernard Shaw i Oscar Wilde a la biblioteca de Sant Feliu”. Dijous, a les 19.30h es farà una conferència-recital sobre "Antonio Machado, compromís i poesia de guerra", coincidint amb el 75è aniversari de la seva mort, amb Àngel Merino, a l'Ateneu Santfeliuenc. Divendres 28, a les 20.30h, es farà un altre recital titulat  “Poesia o muerte. Poemes i poetes del món en V.O.", a la Sala dels Àustries del Palau Falguera.

De cara al cap de setmana, dissabte 29, a les 12.30h, tindrà lloc un vermut poètic "Aires del barrio", amb Esteban Barbaria (veu) i Marcelo 
Mercadante (música), al bar de l’Ateneu.

Traca final amb diumenge de poesia al Palau Falguera i el veredicte del jurat del premi Martí Dot, dijous 4

Un altre dels actes destacats serà diumenge 30, durant tot el dia als Jardins del Palau Falguera es convertiran en escenari d'una festa popular, que comptarà amb mercat artesà Somiatruites, parades d’artistes i llibres, actuacions musicals i recitals poètics. Al migdia hi haurà cata poètica de vins, concert d'Els Navegants i recital poètic obert a tothom. I a la tarda, música i poemes irlandesos, amb Delorgan’s i Mark Duffy

També en el marc de la Setmana de la Poesia, s'emmarcarà l'acte del cicle Contrapunt poètic de l'Aula de Música i Teatre, amb "Poesia i 
Microrelats”, dijous 3 d'abril, on participaran Sergi Osset, Núria Clavera, Jordi Massó Rahola i Marta Pérez.

Per acabar, a les 9 de la nit, Els Pagesos han programat concert d'Estúpida Erikah. Les entrades costen 6 euros anticipades o bé 8 el mateix dia a taquilla.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat