Dr. Ring Ding, Oques grasses i Cul de Sac actuaran al 10è ButiFarraSound

El reggae per xics de The Penguins, Rumb al Bar, Los Retrovisores i Elegibó completen el cartell

El Festival ButiFarraSound arriba enguany a la seva desena edició. El Festival l'organitza el Cau de Sant Feliu des del 2005, quan es va crear com a acte principal de la celebració del 40è aniversari de l'agrupament. Els concerts es faran a partir de les 6 de la tarda i fins a les 5 del matí a la Plaça Lluís Companys i, com sempre, l'entrada és gratuïta.

Reggae, ska, rumba i soul
 

Un dels artistes més destacats és Dr Ring Ding, cantant i instrumentista alemany, molt versàtil, que es mou en qualsevol dels estils jamaicans com el reggae o l'ska. Ja havia estat programat en dues ocasions al ButiFarraSound, però sempre s'ha hagut de suspendre per culpa de la pluja.

Un altres dels noms principals és Oques Grasses, un dels grups catalans emergents del moment, que presentaran el seu segon disc "Digue-n'hi com vulguis", després de la bona rebuda amb l'àlbum de debut titulat "Un dia no sé com". Són de Roda de Ter i toquen caçons amb una base de reggae passades pel pop, el folk i la cançó d'autor.

Tampoc faltarà la rumba al ButiFarraSound amb Rumb al Bar, un grup de Gràcia que des del 2008 fan concerts carregats de rumba i de festa. I el grup barceloní Los Retrovisores posaran el toc soul al festival presentant "Alma y pisotón", que transportarà el públic al so dels anys 60. La seva música està carregada de sons sixties que beuen de la tradició jamaicana al beat, passant pels esquemes melòdics del soul. A més, també actuarà Elegibó amb el seu espectacle de percussió, moviment, música i ball.

Sant Feliu: el retorn de Cul de Sac i l'aposta de Reggae per Xics

El ButiFarraSound torna a apostar un any més pels músics de casa. En aquest cas, un dels grups que actuaran a la plaça Lluís Companys és Culdesac. Els santfeliuencs fa anys que no toquen junts però aquest any s'han tornat a reunir per fer el seu concert de comiat. El 10 de maig el públic podrà reviure cançons del grup de pop-folk com "Serem dos", "Del Nord", "No tenir-te" i "Ets tan lluny de mi".

L'altre nom de marca santfeliuenca és The Penguins que farà el seu espectacle de Reggae per Xics, que a les passades Festes de Tardor ja va omplir del tot la Plaça de la Vila amb un repertori de cançons populars catalanes passades pel sedàs de les músiques jamaicanes que farà ballar petits i grans.

Durant aquests 10 anys, pel ButiFarraSound hi han passat grups com Dr Calypso, La Carrau, Matakás, Betagarri, Mazoni, The Seihos, Discípulos de Otilia, La Gossa Sorda, Pirat’s Sound Sistema, The cabrians, Cybee, Che sudaka Sound System, Els Navegants, Cesck Freixas, Microguagua, Quart primera i Mambo Jambo, entre molts altres. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat