Les demandes del barri Falguera

Lourdes Borrell ja ha visitat els barris de la Salut i Can Calders per assebentar-se de les demandes veïnals i donar-se a conèixer com alcaldessa. Borrell visitarà demà el barri Falguera


Des de l’Associació de Veïns Falguera s’ha manifestat que les visites als barris que està fent l’alcaldessa de la ciutat “són positives”. La primera demanda del barri Falguera està relacionada amb la “remodelació de tot l’aparcament públic del barri” i amb “la reordenació de la circulació de vehicles”. En aquest sentit, l’associació demana que s’impulsi “el desdoblament del carrer del Pla des de la piscina”, ja que “passen molts vehicles i això crea molèsties”.
En el terreny dels equipaments i les places públiques, des del barri es demana “la remodelació del Parc del LLobregat perquè es troba en molt mal estat”. L’entitat veïnal indica també que cal remodelar les places de Rafael Alberti i Alfons Comí i donar-li un altre ús a la plaça que presenta una xemeneia i que es troba al costat de l’antic mercat de Sant Josep. L’associació creu que la plaça Alfons Comí “no compleix cap funció social perquè la gent no s’hi acosta” i que “s’hauria d’annexionar al Parc Falguera”. Pel que fa a la plaça de la xemeneia, que actualment no està asfaltada i s’utilitza com a aparcament informal, l’entitat creu que hauria de ser un espai on es fessin “vivendes de lloguer per a joves o un hotel d’entitats”.
Des de l’Associació de Veïns Falguera també es diu que “la neteja dels carrers ha millorat, però no és l’adequada en relació a allò que paguem”. L’entitat també creu que “s’ha de fer una revisió de l’enllumenat públic”, ja que “els fanals són molt alts i els carrers queden poc il·luminats”.

Can Calders
Lourdes Borrell ha visitat aquest matí el barri de Can Calders acompanyada del primer tinent d'alcalde, Josep Lluís Fernández Burgui, i d’altres regidors de l'Ajuntament. Durant la visita s'ha trobat amb el president de l'associació de veïns de Can Calders, Francisco Jiménez; amb el president de l'associació Amics del carrer Santa Creu, Francisco Romo, i amb representants de l'associació de botiguers de Can Calders i de la Peña Bética. L'alcaldessa ha conegut, de la mà d’aquestes persones, les principals necessitats del barri pel que fa a la senyalització vial, la ubicació de recollida de residus o l'ocupació.
L'alcaldessa ha entrat a diferents botigues i ha visitat també l'escola Josep Monmany, on ha pogut parlar amb la directora del centre i amb els infants que eren dinant al menjador.

La Salut
El 13 de gener, Borrell va visitar el barri de la Salut i va parlar amb les persones que representen l’Associació de Veïns i Veïnes del barri. Des de l’entitat veïnal es van destacar “els desperfectes que es poden veure a la via pública” i es va demanar que l’Ajuntament fes més accions de “sensibilització al voltant de l’incivisme”. L’associació va reclamar la “rehabilitació de la plaça de la Salut”, ja que “està obsoleta i podria millorar molt”. També creuen que caldria que el carrer Sagrament “s’acabés de rehabilitar” i que “els arbres s’haurien de podar més per evitar que les branques arribin als balcons de les vivendes i causin molèsties a les persones que hi viuen”.


Comentaris

Vicenta puig Sant feliu de llobregat
1.

el barrio necesita más limpieza y cuidar las aceras deterioradas por los árboles

  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat