Sant Feliu torna a omplir la Plaça de la Vila per Sant Jordi

Un any més la ciutadania va sortir a gaudir d'aquesta jornada entre roses, llibres i parades d'entitats

 • Foto: Marc Rius
  Foto: Marc Rius
 • Regal institucional d'enguany.    Foto: Marc Rius
  Regal institucional d'enguany. Foto: Marc Rius
 • Cartell de les Festes de Primavera.  Foto: Marc Rius
  Cartell de les Festes de Primavera. Foto: Marc Rius
 • Foto: Marc Rius
  Foto: Marc Rius
 • Cantata Rosa Joana i les set magnífiques
  Cantata Rosa Joana i les set magnífiques

Sant Feliu va tornar a viure un any més una diada de Sant Jordi molt festiva i amb un paper destacat de les entitats, que compartien espai a la Plaça de la Vila amb parades de roses i llibres. Així, cal destacar la presència d'entitats educatives, socials, polítiques i veïnals. Podeu fer un cop d'ull a l'ambient que es va viure durant tot el dia a les diferents galeries d'imatges de la jornada d'ahir:

- Diada de Sant Jordi (I)
- Diada de Sant Jordi (II)

- Diada de Sant Jordi (III)


Un Sant Jordi molt concorregut

L'activitat va ser intensa durant tot el dia a la Plaça de la Vila. Al llarg del matí i a les primeres hores de la tarda van passar-hi moltes escoles. I a partir de quarts de set és quan més gent va acostar-se a gaudir del Sant Jordi a la ciutat. A més, el bon temps també va ajudar, cosa que també va fer que molts s'aturessin a les terrasses de la plaça, on també es feia difícil trobar lloc durant la tarda.

La majoria d'entitats tenien parades, així com també els partits polítics de la ciutat. Actes com la marató poètica de Dones amb Veu, l'estand de DeBotigues amb el sorteig d'un sopar i la representació de la llegenda de Sant Jordi de Calaix de Sastre van concentrar molt públic. I els protagonistes eren sobretot els llibres i les roses. De fet, la majoria de roses es van vendre i algunes parades fins i tot les van exhaurir. Més enllà de les roses tradicionals, el ceramista Albert Lorenzo també en tenia de ceràmica, i va vendre pràcticament totes les que tenia.

També ahir, a les 7 de la tarda, va tenir lloc la presentació del cartell de les Festes de Primavera i del regal institucional fet per l'artista local Maria Antònia Hernández Subirachs. Podeu consultar la galeria d'imatges de l'acte aquí.

La jornada es va acabar amb la ballada de sardanes i els Amics de les Roses, que van cloure amb pastís, cava i una pluja de pètals de rosa. A quarts de deu es va fer el repic final de campanes que indicava el final de festa.
 
La cantata per recordar Joana Raspall

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, ahir es va posar a la venda el llibre de la cantata "Rosa Joana i les set magnífiques" que inclou el CD amb la gravació de les cançons basades en poemes de la Joana Raspall i interpretades per alumnes de l'Escola Municipal de Música de Sant Feliu. El preu és de 12 euros.El llibre es va poder comprar ahir a les parades de la fira de Sant Jordi de les AMPA, ara es pot trobar a les llibreries de Sant Feliu i també es podrà comprar a la Fira Comercial i Industrial de les Festes de Primavera, d'aquí a 15 dies.L'obra inclou el text de la cantata de l'escriptor Miquel Desclot, gran coneixedor de l'obra de Joana Raspall. La música de la cantata va a càrrec de Joan Josep Blay, professor de l'Escola Municipal de Música de Sant Feliu. I les veus que interpreten les roses que prenen vida en la cantata són del grup local Dones amb Veu. El llibre també inclou les partitures de les cançons.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat