El cicle Contrapunt poètic trenca el silenci de l'autisme

L'última sessió d'aquest cicle va servir per presentar un projecte solidari dedicat a aquest trastorn

El cicle Contrapunt poètic es va dedicar dijous passat a fer una aproximació a l'autisme a través de la poesia. D'aquesta manera, es va presentar "Autisme. Trenquem el silenci amb la poesia", un llibre que recull la mirada poètica de l'autisme de 150 poetes i la interpretació plàstica dels il·lustradors Miguel Gallardo, Dani Violi i Pere Cabaret. Es tracta del Projecte Àgatha, una iniciativa que vol conscienciar sobre l'autisme.

Trencar els silencis de l'autisme

El projecte vol servir per apropar‐se a les persones que pateixen aquest trastorn i sensbilitar a tothom a partir de la poesia. Per això han demanat a 150 poetes que trenquin el silenci de la poesia a través del llenguatge poètic. El resultat és un poemari ben divers, que compta amb autors de prestigi i persones relacionades amb l'autisme.

L'acte es va fer dijous passat a l'Aula de Música i Teatre i va comptar amb joves músics, els impulsors del projecte, Gabriel M. Pérez, Víctor Panicello, Eduard Miró i Marta Pérez, que també van recitar poemes, Imma Cauhé, que va llegir una narració testimonial que va obrir pas al recital d'altres poetes, com Montse G. Juárez, Antoni Casals, Roser Fernández Zuñiga, Ricard García i Antonio García Lorente. A més, l'artista plàstic Lluís Rueda va regalar al Projecte Àgata una pintura seva.

Proper Contrapunt poètic: en llengua de signes


El cicle Contrapunt poètic es va posar en marxa al febrer a l'Aula de Música i Teatre Musical de Sant Feliu amb la voluntat de ser un punt de trobada creatiu on la poesia, la música, la dansa i la pintura conflueixen un mateix espai. De moment, s'han fet quatre sessions i n'hi ha programada una cada mes fins a finals d'any.

La propera serà el dijous 5 de juny, a les 7 del vespre, i l'eix central serà la poesia
 recitada en llenguatge oral i en llenguatge de signes LSC. Es llegiran poemes de Lola Casas, Rosa Ma. Arrazola i Pilar Valero.

 

Comentaris

Imma Sant Feliu de llobregat
1.
Aquesta idea de portar poetes i escriptors, de combinar lectures amb música i dansa, és molt bona. El local és petit però acollidor. I els quatre dies que hem pogut gaudir d'aquest espectacle ens ha captivat a qui hi hem assistit.
Pots parlar amb els diferents poetes, i/o escriptors que venen de molts llocs de Catalunya, pots compartir moments molt agradables i amigables.
El proper primer dijous de més n'hi ha un altre, nous escriptors, noves músiques... Us ho recomano, poques vegades es fan coses així.
  • 2
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat