Comerç just a Sant Feliu

L’AFAP, l’USLA i la Xarxa de Consum Solidari organitzen una exposició sobre comerç just que romandrà oberta de l’11 al 25 de febrer


La inauguració d’aquesta exposició solidària es farà el dia 11 de febrer a partir de dos quarts de 8 de la tarda. Durant aquest acte, un membre de la Xarxa de Consum Solidari de Catalunya oferirà una xerrada sobre el concepte del comerç just i sobre altres temes, com la sobirania alimentària, la producció orgànica i sostenible i la situació actual del comerç just. Els horaris de l’exposició són de dilluns a divendres de dos quarts de 7 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre i de dissabte a diumenge d’11 del matí a 2 del migdia.

Com funciona el comerç just
L’Associació per al Foment de l’Amistat entre els Pobles (AFAP) ha ofert a fetasantfeliu.cat un diagrama de funcionament del comerç just. Les comunitats camperoles produeixen un primer tipus de productes que van destinats al consum familiar. Aquest primer tipus de productes van a parar als mercats locals i regionals del seu país. Les comunitats camperotes també fan un segon tipus de productes que els titllariem de conreus per l’exportació, que arriben al mercat internacional de comerç just. Els preus d’aquest segon tipus de productes són gravats amb preus justos i viatgen per una xarxa de relacions comercials estables. Els diners obtinguts per la venda del segon tipus de productes arriben a les comunitats camperoles, que són qui els ha fet en primera instància.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat