Llarg debat al ple sobre la política de comunicació de l'Ajuntament

El ple va tombar la moció de l'AAVV Roses de Llobregat que demanava el cessament de la cap de comunicació

El ple del mes de maig va debatre ahir durant una hora la moció que presentava l'AAVV Roses de Llobregat on demanava el cessament de la cap de comunicació de l'Ajuntament i que també denunciava que l'equip de govern incompleix el Decàleg de Bones Pràctiques de Comunicació Local.
 

Crítiques a les polítiques de comunicació

Daniel Agudo, representant de l'AAVV Roses de Llobregat, va llegir la moció que demanava aquest cessament. Agudo va advertir que “som conscients que no és punt amable, però ho demanem per coherència perquè ja fa temps que denunciem el mal ús del butlletí municipal”. Segons l'entitat veïnal, l’equip de govern incompleix el Decàleg de Bones Pràctiques de Comunicació Local (UAB) que el consistori es va comprometre a aplicar.

Entre altres coses, va demanar saber quins són els criteris de selecció de notícies del Butlletí o com funciona la gestió de la publicitat, i va criticar "l'ús partidista" del Butlletí a més de la "ineficàcia del Consell Local de Comunicació" que va qualificar d'"aparador". A més, Agudo va afirmar que el càrrec de la cap de comunicació, Conxita Montoro, no és de cap de comunicació, sinó polític.

Després, també va intervenir el portaveu d'ERC, Oriol Bossa, que va aprofitar per queixar-se d'algunes pràctiques comunicatives de l'Ajuntament i va defensar que "una bona manera d’evitar el partidisme és que el cap de comunicació no sigui triat a dit ni pertanyi a cap partit polític". Per això, va demanar que es torni a valorar el reglament original de ocm es va crear el Consell de Comunicació. 

L'equip de govern defensen la cap de comunicació


La portaveu de CiU Rosa M. Martí, va defensar que en el moment d’escollir cap de comunicació, es va valorar que "la vàlua professional de Conxita Montoro és indiscutible". I també va dir que "si es fes un ús d’ideologia partidista, seríem els primers en demanar la cessió".

L'alcalde Jordi San José va fer un discurs crític amb el to de l'AAVV per respondre'ls la petició: els va recriminar que amb la moció "vostès s'autoatribueixen unes accions que no corresponen a una associació de veïns". En aquest sentit, va dir que "qui té la responsabilitat d'avaluar-ho és la UAB, que està fent l'avaluació del Decàleg". Sí que va admetre que "s'ha de millorar", perquè "aprovem justet" el compliment del Decàleg però "no l'incomplim". Motiu pel qual va argumentar que rebutjaven la moció que demanava el cessament de la cap de comunicació.

Daniel Agudo va tornar a respondre i el ple es va anar escalfant: algun ciutadà va criticar el discurs de l'alcalde i es van sentir crits de "demagog", i uns quants regidors van aprofitar el dilatament de la rèplica d'Agudo i la contrarèplica de l'alcalde per abandonar el seu lloc i anar al lavabo, quan feia menys d'una hora i mitja que havia començat la sessió.
 
Finalment, la moció es va rebutjar amb els vots en contra d'ICV-EUiA-ISF i CiU i l'abstenció de PSC i PP, pel que fa al cessament de la cap de comunicació, i amb els vots en contra d'ICV-EUiA i CiU i els vots a favor de PP i PSC pel que fa a l'aplicació del decàleg. Tant Elisabet Ortega, del PP, i Lourdes Borrell, del PSC, van criticar l'ús de l'equip de govern del Butlletí.


Qüestions socials: moció sobre la pobresa energètica i tarifació social

Pel que fa a altres qüestions, l'Associació de Veïns Falguera va portar al ple una moció sobre la pobresa energètica a Catalunya. Un dels vocals de l'Associació es va encarregar de llegir la moció, que denuncia que 7 milions de persones a l'Estat pateixen pobresa energètica, i demanava a l'Ajuntament que es comprometés a garantir el dret a l'habitatge digne de tota persona. La moció es va aprovar amb l'abstenció de CiU.
 

El ple també va tirar endavant de forma provisional les quotes dels serveis educatius i de menjador de les escoles bressol municipals per al curs 2014-2015 i de l'Escola Municipal de Música. Els preus de les escoles bressol es van aprovar amb el vot en contra del PSC i els de l'Escola Municipal de Música per unanimitat. En tots dos serveis municipals, s'aplicarà la tarifació social, amb preus variables d'acord amb el nivell de renda familiar i el nombre total de membres del nucli familiar. També es van aprovar els preus públics dels serveis de suport a les famílies per al curs 2014-2015.


Memòria del Complex

El ple va aprovar per unanimitat la memòria tècnica i altres actuacions en relació a la finalització de la intervenció per part de l'Ajuntament en la concessió administrativa del Complex Municipal de Piscines. El regidor d'Hisenda, Manel Carrion, va explicar que "la voluntat de l'Ajuntament en el procés d'acompanyament al Club Natació Sant Feliu d'aquests últims dos anys ha estat fer les coses per consens, analitzant, valorant i buscant alternatives". I va agrair el consens dels diferents partits polítics en la intervenció municipal.

El president del Club Natació Sant Feliu, Manuel Ferrón, va intervenir per recordar els mals inicis del Complex, a més de lamentar que quan es va trencar la viga el club es va sentir "pressionat i menyspreat". D'altra banda, va voler destacar el suport rebut pels representants polítics en els moments més difícils, especialment de Manel Carrion, Jordi San José i Lourdes Borrell. La intervenció es va tancar aplaudiments tant del públic com dels regidors.

Altres punts aprovats

A la sessió d'ahir també es va aprovar una moció de la Junta de Portaveus per la preservació mediambiental i de l'activitat agrària, entre el casc urbà  el riu Llobregat. I una altra en contra de la reestructuració del servei d'intervenció especialitzada en violència masclista del Baix Llobregat i un altra també de rebuig a les actuacions a nivell laboral del Consorci Sanitari Integral a l'Hospital Moisès Broggi.

A més, es va donar llum verda a la concessió de subvencions a una cinquantena d'entitats.

Podeu consultar els punts votats a través d'aquest enllaç i tornar a veure el ple aquí. També podeu consultar la galeria d'imatges.


Comentaris

Dani Sant Feliu de Llobregat (Plaça Francesc Macià)
7.
#2 Bon dia, Sr. José,

Como no podía ser de otra manera, respeto su opinión. Sin embargo, si me lo permite, querría poder aclarar un par de puntos en los que, me ha parecido entender, mantiene usted sentencias un tanto absolutas que creo no se ajustan a la realidad.

Acepto que no conectara con el ponente o con el contenido de lo que éste exponía, pero afirmar que llevaba “un discurso mal preparado” es primar una percepción subjetiva sobre una realidad ligeramente diferente. En todo caso, espero sus indicaciones y magisterio acerca de cómo preparar bien un discurso, la búsqueda de datos y su consiguiente contraste, etc.

Discernir qué es faltar “el respeto a los miembros del Pleno” implica focalizar la atención en dos puntos, a mi juicio, esenciales. Uno, con el que no puedo estar más de acuerdo con usted, es el hecho incontestable que el tono del discurso era mejorable. Lamento informarle que no dispongo de otro tono, ni de otra voz. Al no ser ventrílocuo, ni poder programarme como un teléfono móvil, y hasta que la tecnología pueda llegar a remediarlo, ese será el tono. Y dos, sería interesante debatir en qué punto exacto del mapa dibujaría usted la falta de respeto. ¿Le parece una falta de respeto el no contestar las preguntas que se formulan? Si esa falta de respuestas a temas de alcance local viene dada por un alcalde democráticamente elegido, ¿es “doble falta” o simplemente “ejercicio del cargo”? ¿Considera también una falta de respeto que los ciudadanos no dispongan de las mínimas comodidades para ejercer su derecho a intervenir en el Pleno?

Saludos cordiales,
Dani
  • 5
  • 6
josep sant feliu de llobregat
6.
Me cansa enormemente que se hable en todos los sitios de PODEMOS y de que todo el mundo se quiera enganchar al carro. Empiezo a aburrirme de escuchar a su lider, decir siempre lo mismo, un discurso maquetado, "remasterizado" y repetido hasta la saciedad pero sin respuestas para la falta de trabajo y los elevados impuestos. Obras son amores y no buenas razones. Y a nivel municipal, lo mismo, Sant Feliu no tiene respuestas, ni en el Pleno ni en ningún sitio, solo propaganda y nadie aporta soluciones a los verdaderos problemas de los ciudadanos, la FALTA DE TRABAJO, LOS ELEVADOS IMPUESTOS Y LA ADMIINISTRACION DEL DINERO DE LOS CIUDADANOS, para muestra un botón. el Butlleti.
Si no son capaces de explicar lo que se les preguntó en el Pleno sobre el sueldo de la jefa de comunicacion y sobre la selección de las noticias a publicar, de manera que Sant Feliu no parezca sacado de un cuento de Disney, que podemos esperar.
Por favor tengan un poco de vergüenza torera y no digan lo que no es, el video está ahí para que todo el mundo lo vea y opine. Fue antidemocrático el trato del alcalde a la AAVV y a su representante y a la vista está que le importa un bledo que se grabara en video y que todo el mundo lo pueda ver.
Otra reflexión, si con un video publico que todo el mundo puede ver tenemos su versión de la historia que nada tiene que ver con la realidad, que será de la información cuando no hay pruebas.
  • 8
  • 6
Joan Sant Feliu de Llobregat
5.

#4 Tot i no compartir la seva opinió sobreel nou partit PODEMOS ( A les paperetes deia (PODEMOS-PODEM), no podia descriure millor la trajectoria d'aquest senyor.

  • 7
  • 0
Pedro Sant Feliu
4.
#1 Que un funcionario que ha demostrado su incompetencia sobradamente y hasta el último dia, tenga un acceso a la función pública del Ayuntamiento de Sant Feliu con un origen mas que dudoso, vale.
La ciudad lo aguanta.

Que en su salida de esa función publica tenga la habilidad suficiente para granjearse una indemnización de 60000€ a costa del contribuyente, la mas alta de la historia del Ayuntamiento de Sant Feliu, vale.
La ciudad lo aguanta.

Que un trabajador recorra todo el abanico sindical y ejerza funciones de representación bajo paraguas que van desde CCOO a USOC, pasando por UGT, vale.
El sindicalismo de un determinado tipo lo aguanta.

Que un vecino, milite o de apoyo a opciones políticas diversas ideológicamente entre sí, como ICV, CIUTADANS pel canvi, PSC, o ISF, según sople el viento o según le convenga, vale.
Los ciudadanos lo aguantan.

Que todo esto se reuna en un solo personaje, que encima se de el lujo de hacer citas sobre marxismo, y que ahora apunte a PODEMOS como paraguas, solo puede indicar un par cosas, compatibles entre sí:

1. Con tal de tener una cuota permanente de protagonismo en la limitada vida política local, el personaje abraza lo que haga falta en cada momento.
2. Estamos en la antesala de la enésima maniobra de búsqueda de capa del personaje para hacer de Capitán Araña, y así luego poder pasar de nuevo a desengañado opositor, dejando su cuota de protagonismo inalterada entre elecciones, mientras son otros los que manda a que se quemen, como ha hecho reiteradamente.

Creo que los votantes y miembros de PODEMOS no debemos permitir que gente con estas credenciales y los que les apoyan, se aprovechen de un movimiento político que nada tiene que ver con este tipo de personajes, ni con lo que piensan, ni con lo que defienden, ni con los intereses que representan.

Los ciudadanos de izquierdas esto no lo aguantamos.

PODEMOS no es la vieja política de los personalismos, los rencores y las maniobras, PODEMOS no es la mini-casta de históricos aprovechados. PODEMOS no es un subterfugio para liberales, conservadores, ni fascistoides que defienden a la monarquía ahora que cae el bipartidismo. Todos esos ya tienen a UPyD y Ciutadans.

PODEMOS es nueva política y solidaridad, valores humanos antiguos, pero no anticuados.
  • 19
  • 7
Josep Sant Feliu de Llobregat
3.

Está claro que no hablamos del mismo Pleno. El discurso del que yo hablo es del dia 29 de mayo de 2014 que estaba muy bien preparado pero no estuvo respondido porque no tenían respuestas para tanta manipulación. Solo les quedó el pataleo, que me parece una buena salida pero en mi casa no en el Ayuntamiento.

  • 9
  • 4

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat