Maite Carranza guanya el premi Cervantes Chico de literatura infantil i juvenil

El guardó reconeix la trajectòria de l'escriptora santfeliuenca

L'escriptora santfeliuenca Maite Carranza rebrà a l'octubre el Premi Cervantes Chico a Alcalá de Henares. Amb aquest guardó, concedit per unanimitat pel jurat, reconeix la seva trajectòria com a autora de literatura infantil i juvenil. En concret, el jurat del premi ha valorat el conjunt de l'obra i l'impacte en el món infantil i juvenil en els centres educatius.

Maite Carranza és escriptora, guionista i col·labora com a professora d'escriptura de guions amb diverses universitats de Catalunya i de l'Estat. És autora de més d'una quarantena de llibres infantils i juvenils i en les seves obres combina l'humor, el realisme crític i el món fantàstic. L'any 1986 va publicar la seva novel·la juvenil. Una de les seves obres més destacades ha estat la trilogia fantàstica 'La guerra de les bruixes' (2005-2007), que s'ha traduït a més de 25 llengües. Un dels seus últims llibres, 'Paraules emmetzinades' va ser Premi Edebé 2010 i també va rebre el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2011, concedit pel Ministeri de Cultura. 

El Premi Cervantes Chico l'han rebut escriptors com Glòria Fuertes (1995), Elvira Lindo (1999), Laura Gallego (2011) o Jordi Sierra i Fabra (2012).

Comentaris

Maria Rosa Rodrigo Sant Feliu de Llobregat
1.

Moltes felicitats, Maite! És un veritable orgull comptar amb una conciutadana tan rellevant i estimada com tu!
Rep una afectuosa abraçada, i fins que ens veiem, que podrem celebrar-ho plegades!

Maria Rosa

  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat