Increment de participació a les Festes de Sant Llorenç

La tradicional Festa Major segueix arrelant i consolidant-se a pesar de les dates en que se celebra

G.C. Amorós i Arnau Picón

Les activitats organitzades per Calaix de Sastre, l’ACF, l’Associació de Balls d’Envelat i la Parròquia de Sant Llorenç han servit per a seguir consolidant aquesta festivitat. Joan Lorenzo, de Calaix de Sastre, explica que la festa “es va recuperant i cada any la gent va coneixent el patró de la ciutat i el perquè de les activitats”.
 
Els actes d’aquest any s’han distribuït en quatre dies l’escenari principal ha estat, com ja és habitual, la Plaça de la Vila. La missa en honor a Sant Llorenç va ser l’excepció, ja que es realitza dins de la catedral.
 
Dijous i divendres més de cent cinquanta persones van assistir a la plaça a veure, respectivament, un espectacle de màgia i el cinema a la fresca. La participació, però, va augmentar més notablement el cap de setmana, on hi havia concentrats més actes. Dissabte es van celebrar el torneig de bitlles catalanes i el “refresc de contes” abans del sopar a la fresca i la revetlla amb el Trio Triangle, on s’hi van apuntar més de 300 persones.
 
Diumenge es va celebrar la missa en honor a Sant Llorenç seguida d’un aperitiu, on els organitzadors van contar uns 250 participants, i, com a cloenda de les Festes, es van realitzar un ball de sardanes i, finalment, més de 450 persones es van acostar al concert d’havaneres amb rom cremat.
 
Tot i l’augment de participants i la consolidació de les festes, Lorenzo recorda que “encara falta difusió i educar la gent amb el sentit de la Festa”. A més a més, afegeix que “poc a poc la Festa Major va quallant, i esperem que els nens i els "adults" vagin entenent el perquè i que cada cop hi hagi més entitats que vagin posant el seu granet de sorra per fer la Festa entre tots”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat