Les seccions locals d'ERC i ICV-EUiA donen suport al nou 9N però reclamen eleccions

Aquesta setmana ERC ha celebrat una assemblea comarcal extraordinària a Sant Feliu. ICV-EUiA també ha tractat el 9N en el consell territorial del Baix Llobregat que s'ha fet a la ciutat

L'escenari actual de cara al proper 9 de novembre continua generant debat arreu del país i Sant Feliu ha estat escenari, aquesta setmana, de reunions comarcals d'ERC o ICV on s'ha tractat aquesta qüestió.

Suport d'ERC i ICV-EUiA a nivell comarcal

Aquest dimecres ERC es va reunir en assemblea comarcal extraordinària de militants per tractar el posicionament del partit davant del nou 9N. Segons ha explicat a Fetasantfeliu el responsable de comunicació d'ERC, Bernat Dausà, en la trobada es va parlar de la "importància de participar en la nova consulta". I es va "animar a seguir participant del procés i mobilitzar tothom". Per tant, la secció local d'ERC seguirà animant la gent perquè vagi a votar. 

Precisament també dimecres es va reunir a Sant Feliu en consell territorial del Baix Llobregat. En aquest cas, però, no es tractava d'una trobada extraordinària sinó que ja feia temps que estava convocada. Tot i que es van tractar altres qüestions, com les eleccions municipals, també es va parlar del 9N. Lídia Muñoz, portaveu d'ICV ha explicat a Fetasantfeliu que "col·laborarem amb el 9N, tot i que no és una consulta definitiva i en volem una amb totes les garanties". Tot i això, des de la secció comarcal d'ICV-EUiA animen la ciutadania a participar en el 9N.

Reclam d'eleccions anticipades

Tant ERC com ICV-EUiA coincideixen en reclamar eleccions com més aviat millor. Segons el portaveu d'ERC, Oriol Bossa, "tot i les mancances, el 9N ha de ser una mostra de força del poble català per convèncer al govern de les necessitats d'unes eleccions on el govern entrant rebi un mandat per la independència". Una necessitat d'eleccions que també reivindiquen des d'ICV-EUiA, "tant al Parlament de Catalunya com al govern espanyol".

Pel que fa als locals que s'habilitaran per votar el 9N, la portaveu d'ICV-EUiA Lídia Muñoz diu que "formalment encara no hi ha cap petició dels locals". En principi, es preveu que siguin els dos instituts que hi ha a Sant Feliu, el Martí Dot i l'Olorda, que és el que el govern inclou a la logística. Tot i això, Muñoz assegura que "si ens demanen més locals, també els cedirem". 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat