Tot a punt pel dijous més poètic

Contrapunt poètic tanca la primera edició del cicle i es presenta el llibre guanyador de l’últim premi Martí Dot

  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius
  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius

Aquest dijous 4 de desembre farà un any que va morir Joana Raspall. L’escriptora i poetessa santfeliuenc va morir als 100 anys d’edat, pocs dies després de la clausura de l’Any Raspall, que es va fer per commemorar el seu centenari.

Amb motiu del primer aniversari de la seva mort, la Comissió dels Actes d'Homenatge i de Reconeixement Joana Raspall demana que aquest dijous es facin piulades a Twitter per recordar-la.
A Sant Feliu, la poesia tindrà una presència important a la ciutat aquest dijous, 4 de desembre. D’una banda, el cicle Contrapunt poètic farà una festa de cloenda per tancar les propostes poètiques que s’han fet cada primer dijous de mes durant tot l’any. D’altra banda, es presentarà el llibre guanyador de l’últim premi Martí i Dot, Dos hiverns i un incendi d’Aina Torres, amb un acte a la biblioteca Montserrat Roig, a la tarda, i un recital al vespre a Els Pagesos.


Contrapunt poètic tanca l'any pensant ja amb propostes per al 2015

El cicle Contrapunt poètic farà aquest dijous una festa de cloenda a l’Aula de Música i Teatre, la seu dels recitals que s’han fet un cop al mes durant tot l’any. La coordinadora del cicle, Marta Pérez, ha explicat a Fetasantfeliu, que durant l’acte es farà un petit homenatge per recordar Joana Raspall. En aquesta cloenda, hi assistirà la directora de la institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.

Aquest dijous es podrà veure una proposta de poesia i dansa, que comptarà amb els poetes Cinta Arasa, Rodolfo del Hoyo, Pilar Valero i Jordi Tena i un espectacle de dansa dirigit pel coreògraf Pol Jiménez. El recital apostarà per les poesies reivindicatives i durant l’acte també es llegirà un poema del santfeliuenc Agustí Vilar. Marta Pérez ha explicat que la intenció de demà és que sigui un acte “molt festiu”.

Contrapunt poètic va engegar al mes de febrer amb la intenció de programar un recital poètic cada mes a l’Aula de Música i Teatre, combinant poesia amb altres disciplines artístiques. La valoració és positiva, segons Marta Pérez, ha funcionat molt bé: “estem molt contents, la gent s’ho ha passat bé, el clima ha estat adient i tots els poetes que han vingut estan encantats”.

De fet, el Contrapunt poètic torna l’any que ve amb la mateixa intenció que aquest 2014: “divulgar poesia” i apostar per la combinació de disciplines artístiques diferents. De cara a l’any que ve, el cicle ja s’ha posat en contacte amb altres associacions poètiques de la ciutat, com les que hi ha a l’Ateneu o a la Biblioteca. I pel proper cicle, Marta Pérez avança que “una de les sessions les dedicarem a les guanyadores dels dos últims Martí Dot”. Tot plegat, també, “per arrelar encara més a Sant Feliu”.

Doble ració de "Dos hiverns i un incendi"

Precisament l’obra guanyadora del Premi de Poesia Martí Dot 2013, Dos hiverns i un incendi, d'Aina Torres, es presenta aquest dijous en dos actes diferents. A la tarda es farà una presentació a les 17.45 h a la Biblioteca Montserrat Roig. I a les 10 de la nit, tindrà lloc una jam poètica a la sala Els Pagesos, amb l’autora del llibre guanyador, Aina Torres, i el poeta i membre del jurat del premi Martí Dot David Castillo. La música anirà a càrrec d’ d'Ana Rossi, Marcelo Mercadante i Gustavo Battaglia. El llibre el publica Viena Edicions i es va presentar fa quinze dies a la llibreria Calders de Barcelona.

El veredicte del premi Martí Dot va ser al març en un acte on Míriam Cano, guanyadora del Premí Martí Dot 2012 i membre del jurat, va destacar que "el que més va valorar el jurat va ser que era un poemari un honest". Aina Torres té 29 anys i és de Barcelona.

40è Premi Martí Dot

En l’acte de la Biblioteca també es faran públiques les bases de la convocatòria del premi Martí Dot 2014, que l’Ajuntament convoca per promoure la creació literària de poetes joves. Aquesta serà la 40 edició del certamen, obert a persones menors de 35 anys que presentin un recull de poemes originals i inèdits, en català, d’aproximadament 300 versos.

El premi està dotat amb 1.000 euros i inclou la publicació de l’obra guanyadora a la col·lecció de poesia de Viena Edicions. Hi ha temps per presentar-se fins el 28 de febrer i el guanyador es donarà a conèixer un mes més tard, el 27 de març. Podeu consultar les bases completes del premi Martí Dot aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat