Doble presentació del poemari "Dos hiverns i un invendi", l'últim premi Martí Dot

Aina Torres va fer un acte a la Biblioteca i un recital a Els Pagesos

  • Aina Torres llegint els seus poemes / Foto: Marc Rius
    Aina Torres llegint els seus poemes / Foto: Marc Rius
  • Aina Torres en el recital d'Els Pagesos /Foto: Marc Rius
    Aina Torres en el recital d'Els Pagesos /Foto: Marc Rius
  • Aina Torres en el recital d'Els Pagesos /Foto: Marc Rius
    Aina Torres en el recital d'Els Pagesos /Foto: Marc Rius

L'últim poemari guanyador del premi Martí Dot es va presentar ahir en una sessió doble a Sant Feliu. L'any passat ja es va començar a plantejar aquest doble format que pretén arribar a un públic més ampli i divers. Així, a la tarda es va fer un acte a la biblioteca i al vespre un recital poètic a Els Pagesos.

Noves veus poètiques

El dia de la presentació coincidia amb el primer aniversari de la mort de Joana Raspall. Una efemèride que va recordar el regidor de cultura Manel Martínez, en l'obertura de la presentació de "Dos hiverns i un incendi" a la Biblioteca Montserrat Roig. També va remarcar que l'escriptora santfeliuenca era "tossuda en defensar la cultura i en donar vida a aquest premi".

La força del premi Martí Dot també la va destacar David Castillo, membre del jurat del premi i prologuista de "Dos hiverns i un incendi". Així, va situar el Martí Dot, Juntament amb l'Amadeu Oller, com els premis que "estan provocant la renovació de la poesia catalana". I va afirmar que "si bé potser la poesia d'ara no té grans noms en majúscules, sí que té joves autors" destacats que "porten la poesia al carrer i reciten molt".

Sobre la poesia d'Aina Torres, va remarcar que els referents que apareixen en les cites de molts poemes del llibre "no són poetes fàcils", com ara "Blai Bonet, Andreu Vidal o Miquel Bauçà, entre d'altres.

Aina Torres s'explica

Aina Torres va explicar que el llibre s'estructura tenint en dues parts, "jugant amb el pas de les estacions", i on la segona és més de poemes "de lluita i canvi social". La poetessa va recitar alguns dels poemes del llibre i algunes de les assistents a l'acte també es van animar a llegir-los. 

Al final de l'acte, Aina Torres també va explicar aspectes més personals, relacionats amb la seva manera d'escriure i els seus referents. D'aquesta manera, va dir que escriu per necessitat i que li agrada molt treballar amb les imatges. La poetessa va agrair haver rebut el premi Martí Dot, perquè permet publicar el llibre i perquè també "obre portes". "Dos hiverns i un incendi" es va presentar el 20 de novembre a la llibreria Calders de Barcelona.

Final de festa dels Pagesos

La presentació, ahir, a Sant Feliu, es va completar amb una jam poètica a Els Pagesos. Un acte que es va obrir amb un recital de David Castillo i que després va continuar amb la lectura de poemes d'Aina Torres.

En alguns dels textos, també la van acompanyar Marcelo Mercadante i Gustavo Battaglia. Esteban Barbaria també va llegir un poema seu, que va donar pas al concert que van fer tots dos músics juntament, amb Ana Rossi, on van interpretar tangos per tancar un dijous molt poètic.

"Dos hiverns i un incendi" l'ha publicat Viena Edicions.

Consulta les galeries d'imatges aquí i aquí.


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat