Llibres santfeliuencs per Sant Jordi

Fetasantfeliu.cat i la Biblioteca Montserrat Roig ofereixen en aquesta nota alguns títols d’obres que parlen de la nostra ciutat o que compten amb la signatura de persones que viuen a Sant Feliu


Un dels noms que podem destacar quan parlem de literaura a Sant Feliu de Llobregat és el de Joana Raspall, que a més de ser una de les creadores de poesia i narrativa en català per a infants més importants de Catalunya, també escriu literatura per persones adultes.

Raspall, durant els darrers mesos, ha publicat dos títols més. A finals de 2010, va publicar "Jardí Vivent", que està dividit en quatre etapes que l'autora associa a quatre flors: les violetes, les margarides, les roses i els pensaments. “Jardí Vivent” es converteix en una reflexió lírica sobre la vida i l'existència humana. La segona novetat de Raspall està dedicada als infants i es va presentar fa pocs dies, a l’abril. Es tracta de “El meu món de poesia”, que recull poemes que ja s’han publicat anteriorment i també versos que són inèdits. Una altra obra recent de Raspall és “El calaix del mig i el vell rellotge”, on l’autora ens parla dels seus records relacionats amb el seu germà i la Guerra Civil.

Una novel·la ambientada a Sant Feliu
Un altra bona proposta per aquest Sant Jordi són les obres del santfeliuenc Carlos Peramo, que ha publicat “La bicicleta es mía”, “Me refiero a los Játac” i “Media vuelta de vida”. Allò que crida l’atenció de la darrera novel·la de Peramo és que està ambientada al Sant Feliu dels anys 80, on hi viu Ángel Daldo (“Angelito de la muerte”), que només compta amb el patrimoni de treballar per sobreviure. Daldo coneixerà un company de feina que porta 30 anys ocultant que va ser botxí durant el franquisme.

Candidata a catalana de l’any
L’escriptora de Sant Feliu Maite Carranza aspira als premis Catalana de l’Any 2010 que entrega “El Periódico”. Carranza pot obtenir aquest premi gràcies a l’èxit que ha adquirit la seva novel·la “Paraules emmetzinades”, una obra que se centra en la violència que s’exerceix contra les dones i que ens podria fer recordar alguns casos reals, com els que es van registrar a Alcàsser. També podem parlar de la trilogia “La guerra de las brujas”, formada per “El clan de la loba”, “El desierto del hielo” i “La maldición de Odi”.

Un munt de llibres
Des de la Biblioteca Montserrat Roig també es recomanen alguns títols més. Un d’ells és “Bruixes de Sant Feliu de Llobregat. El procés a Blanca Bardiera”, escrit per Mercè Gras. Cal parlar també d’una novel·la escrita per una noia que viu a Sant Feliu i que s’anomena Jenn Díaz; es tracta de l’obra “Belfondo”.

Finalment, podem destacar qualsevol dels llibres guanyadors del premi de poesia Martí Dot o del concurs de relats breus Joana Raspall que organitza el Casal de la Dona. També cal dir que les Tertúlies Literàries de l’Ateneu Santfeliuenc organitzen des de fa un lustre el concurs de relats breus “El Laurel”, que publica les obres guanyadores en un recull que es pot trobar al bar.


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat