“Escriuré un llibre sobre creixement personal”

L'Ajuntament concedeix la 'Rosa de la Ciutat' al ceramista Ramon Puiggròs


El ceramista de Sant Feliu serà la persona encarregada de llegir el pregó que servirà per donar el tret de sortida a les Festes de Primavera de Sant Feliu de LLobregat. Ramon Puiggròs llegirà el seu text el dia 6 de maig a partir de les 7 de la tarda a l’Auditori del Palau Falguera. L’artista nascut a Molins de Rei ha manifestat a aquest diari que ja ha redactat el pregó i que li ha volgut donar un enfocament “surrealista”.

“L’accepto amb molta il·lusió”
Durant el ple d’abril, totes les forces polítiques que integren el consistori van aprovar per unanimitat la concessió de la ‘Rosa de la ciutat’ a aquest ceramista en reconeixement a la seva trajectòria professional, que s’ha allargat 32 anys. Ramon Puiggròs ha declarat a fetasantfeliu.cat que “estic superemocionat” i que accepta el guardó “amb molta il·lusió”.

El ceramista també ha indicat que es va jubilar “al setembre” i que ara inicia una nova etapa de la seva vida que compta amb un objectiu clar, el de “fer que la gent sigui més feliç”. Puiggròs es troba immers en el procés de creació d’un llibre que girarà al voltant del tema del “coaching emocional” i del “creixement personal”. L’artista vol “estar en contacte amb la gent” i, per aquest motiu, pensa reiniciar un projecte que fa anys que volia fer però que va deixar en ‘stand-by’ per motius laborals.

Trajectòria
Ramon Puiggrós va néixer a Molins de Rei l'any 1945 però ha estat sempre molt vinculat a Sant Feliu, on des de l'any 1978 hi té el seu taller i estudi. Ceramista i escultor, té una extensa i variada formació que inclou fins i tot estudis de química metal·lúrgica. Considerat un virtuós del torn, ha investigat totes les tècniques d'aquest art. En les seves peces artístiques busca sempre la màxima depuració de les formes i una constant renovació dels colors i esmalts. El seu afany de recerca l'ha portat també a expressar-se a través de l'escultura, de petites dimensions i monumental. Les seves escultures i murals ceràmics estan en grans col·leccions particulars, així com en museus nacionals i internacionals.

L'Ajuntament de Sant Feliu va aprovar la creació de la distinció de la 'Rosa de la Ciutat' l'any 1998 amb l'objectiu de premiar una tasca, uns mèrits desenvolupats en un àmbit concret o un fet puntual realitzat per una persona física o jurídica. Es tracta d'una distinció de caràcter honorífic que es reconeix amb el lliurament d'una agulla de pit d'or que reprodueix una rosa.


Comentaris

Rosa Maria Martí Sant Feliu
1.
Els que coneixem al Ramon,sabem molt bé que es mereix aquesta distinció. El Ramon ha portat el nom de Sant Feliu per molt llocs de la geografia, tant catalana, com internacional. A banda de la seva obra escultòrica, com a ceramista, ha estat un referent pels santfeliuencs, ,ja que any rera any hem gaudit del seu enginy, alhora de crear el regal institucional.La col·lecció de càntirs dels primers anys, que molta gent encara tenim a casa nostra i després d'altres col·leccions que ens ha anat explicant el seu significat,sempre relacionat amb algun tema actual de la ciutat i el com ell ho veia. Hem de ressaltar però, sobretot, la creació de la rosa de ceràmica que tots ja esperàvem per Sant Jordi, cada any amb un alguna novetat divertida, la qual cosa feia que l'acabéssim adquirint, sí o sí. Per tant crec que ha estat un encert la decisió de donar-li aquesta distinció i de que sigui el nostre pregoner, precisament l'any en que ha decidit començar una nova etapa de la seva vida.
  • 2
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat