Sant Feliu viu la poesia

La Setmana de la Poesia arriba a la quarta edició amb una vintena de propostes de diferents entitats de la ciutat

Arnau Picón
 
Torna a Sant Feliu la Setmana de la Poesia amb més d'una vintena d'activitats. La iniciativa, que ja s'ha consolidat a la ciutat, l'organitzen lBiblioteca Montserrat Roig, les Tertúlies Literàries del bar de l'Ateneu Santfeliuenc, l'USLA i l'Ajuntament de Sant Feliu, amb la col·laboració de diverses entitats i col·lectius de la ciutat. El tret de sortida oficial va ser divendres passat, amb un concert en homenatge a Ovidi Montllor. Diumenge 29 serà l’acte de cloenda de la Setmana de la Poesia als Jardins del Palau Falguera.
 
Durant les properes dues setmanes, es realitzaran diferents activitats relacionades amb la poesia i la literatura. Entre altres actes, es presentarà un nou llibre de Joana Raspall i es lliurarà el 40è premi de Poesia Martí Dot.
 
Poesia al bar

Un dels trets distintius d'aquesta Setmana de la Poesia és que moltes de les activitats es faran a bars de la ciutat. Per exemple, el bar de l’Ateneu acollirà dissabte 21 el vermut poètic ‘Don Carlos y la muerte’, organitzat per Fora de Text. Al mateix bar s’hi farà una cata de vins amb poesia el dimecres 25, a càrrec de Carles Mira.
 
Al bar musical Els Pagesos s’hi podran veure tres recitals de poesia. El primer serà aquest dijous 19, el títol és ‘Diarios de un adolescente tardío’ i serà amb Santi Balmes, líder de la banda Love of Lesbian; les entrades per assistir-hi ja estan esgotades. El segon, l'endemà, divendres ‘Voces del barrio, poemas del tango’ està organitzat per l’Associació Literària la Mordida i comptarà amb Esteban Barbaria i Marcelo Mercadante. El darrer serà el concert-recital ‘Maria Canta copla’, amb la cantant Maria Rodés, que actuarà el divendres 27.
 
El Restaurant 08980 i el Parlament proposen la mescla de poesia i música. El concert-recital “poesia urbana, rock i punk” se celebrarà el dijous 26 al Restaurant 08980 i el Parlament acollirà el concert-recital “Judith Nedermann al Parlament”, dimarts 24.
 
Propostes a l’Ateneu
 

L'USLA centrarà els seus actes del març entorn a la poesia. L’entitat va inaugurar la Setmana de la Poesia divendres amb el concert en homenatge a Ovidi Montllor. I dijous 26 homenatjarà el poeta Francesc Garriga amb el documental: “Una ombra al sol. Francesc Garriga, poeta”.

També a l’Ateneu s’hi farà la performance poètica “Què és poesia…?” el dissabte 21, a càrrec de Dones amb Veu. El dissabte 28 ContraBaix hi portarà el concert-recital “Els fruits saborosos”, amb poemes de Josep Carner.

Poesia a la biblioteca i contrapunt poètic a l’Aula de Música
 
La presentació del llibre “8 contes i 18 poemes”, de Joana Raspall, dimecres 25 a les 18.30h, serà un dels actes centrals dels que organitza la Biblioteca Montserrat Roig per la Setmana de la Poesia. La biblioteca també organitzarà la trobada poètica Martí Dot el dijous 19 i, del dia 17 al 27 s’hi faran audicions de poesia. A més, s’hi exposaran llibres, CD’s i DVD’s de poesia.
 
A l’Aula de Música i Teatre s'hi faran dos contrapunts poètics. El primer: “microrelat musicopoètic”, serà el dijous 19 i inclourà titelles i prosa poètica. El segon: “Làbia”, es farà el dilluns 23, a càrrec de J. Muñoz i M. Bagés.
 
40 anys premiant poetes joves

Divendres a les 19.30h es farà el lliurament del 40è Premi de Poesia Martí Dot. Recital al Centre Cívic Les Tovalloles. L'acte inclourà un recital poètic amb Miriam Cano, David Caño, David Castillo i Agustí Vilar.


La Setmana de la Poesia s'acabarà el diumenge 29 amb una festa als jardins del Palau Falguera. Els jardins acolliran una jam poètica a càrrec dels Navegants i un concert de Dani Baraldes & XXX, a més de diversos recitals de poesia, tant al matí com a la tarda. Durant tot el dia hi haurà la fira d’artesans Somiatruites.

A la festa de cloenda s’anunciarà també el guanyador del concurs de micropoesia per Twitter que engega aquest any Fet a Sant Feliu, on s’hi podrà participar el dia 21 fent tuits amb el hashtag #santfeliupoesia


Es pot consultar l'agenda d'activitats aquí i podeu consultar el programa complet en el document adjunt.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat