La Setmana per la Llengua fa dotze anys

Jaume Marfany inaugurarà dijous unes jornades que s’allargaran fins a finals de mes

Arnau Picón
 
La Setmana per la Llengua arriba a la dotzena edició. Diverses entitats organitzaran actes relacionats amb el reconeixement de la llengua catalana, coincidint amb que el proper dijous 23 és la diada de Sant Jordi. Jaume Marfany inaugurarà demà la Setmana per la Llengua amb una xerrada al Palau Falguera.
 
Inauguració reivindicativa
 
Jaume Marfany és llicenciat en Filologia catalana i té un Postgrau en literatura digital. Actualment, és vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana. ‘Parlem de prejudicis… lingüístics?’ és el títol de la xerrada que protagonitzarà Marfany per a inaugurar la Setmana per la Llengua. L’acte serà dijous a les 19:30h al Palau Falguera.
 
Molta activitat a la biblioteca
 
La Biblioteca Montserrat Roig és una de les entitats que protagonitzen la Setmana per la Llengua. L’entitat organitzarà diversos actes que es faran a la mateixa biblioteca o a la Torre del Roser. El proper dijous es farà la trobada poètica Martí Dot a les 18h a la Torre del Roser. A les 19h, s’inaugurarà l’exposició ‘mirades i veus del català’, a la biblioteca.
 
El divendres 17 la biblioteca acollirà ‘L’hora del Conte’, a càrrec de la Colla de la Mula de l’ACF. El dimarts 21 hi hauran lectures en veu alta, una activitat que organitza la biblioteca regularment. El mateix dia, a la Torre del Roser, es presentarà el llibre de Marta Pérez ‘M’he empassat la lluna’.
 
L’escriptora santfeliuenca Jenn Díaz protagonitzarà el ‘Club de lectura’ divendres 24. Finalment, la Torre del Roser acollirà el ‘Club d’anime i còmic’ el dimecres 29..
 
Música i espectacles per a tots els públics

La Setmana de la Llengua també tindrà espai per a la música. Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries oferiran el concert “si no fos per gent bona…” al Palau Falguera el divendres 17. El grup local CyBee participarà a la festa del reconeixement del Voluntariat per la Llengua, el divendres 24. Pel ball de Sant Jordi, el dissabte 25, també hi haurà música en directe, a càrrec de ‘La Família’.

Pel que fa als espectacles, el dimecres 22 la companyia Bruixes Burriac oferirà l’espectacle infantil ‘Tu tries’ a la Plaça de la Vila. Calaix de Sastre representarà la llegenda de Sant Jordi el divendres 24 i el mag Ritxi Puerto protagonitzarà un espectacle de màgia al carrer el diumenge 26.
 
Lliurament dels premis Sant Jordi
 
El Concurs Literari de Sant Jordi, en el que hi participen infants i joves des de Primària fins al Batxillerat i cicles formatius, arriba a la 30ena edició. És un dels principals reclams de la setmana per la llengua. El dimarts 28 a les 17:30, al Casal de la Gent Gran, es lliuraran els premis del 30è concurs i es presentarà el llibre amb els guanyadors de l’edició anterior.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat