Sant Feliu torna a sortir al carrer per Sant Jordi

Un dia assolellat i primaveral acompanya una diada amb molt consum de roses i llibres

Arnau Picón
 
Roses exhaurides o últims rams de les flors més pansides rebaixades de preu, paradistes recollint i una massa de gent cada cop més diluïda amb roses a la mà. Aquest era l’aspecte que tenien la Plaça de la Vila i el carrer Pi i Margall ahir al vespre, després d’una diada de Sant Jordi igual d’especial que cada any.
 
De bon matí les parades obrien l’aparador per vendre llibres i roses. Desenes d’entitats aprofiten la diada per a finançar les seves activitats venent roses. Com cada any, doncs, instituts i ampes, entitats de lleure, entitats culturals o associacions venien roses al públic.
 
També és habitual que els partits polítics locals tinguin una parada. Aquest any, més que mai: els vuit partits que es presentaran a les eleccions municipals eren presents a la diada de Sant Jordi.
 
Presentació del regal institucional i del cartell de les festes de primavera
 
A les 7 de la tarda, mentre a la Plaça de la Vila hi sonaven sardanes, la sala de plens de l’Ajuntament albergava l’acte institucional de la diada. L’Ajuntament va presentar el nou regal institucional i el cartell de les festes de primavera. L’alcalde, Jordi San José, va declarar que “som una gent que valorem molt el que tenim i que ho transmetem cap enfora”, referint-se al símbol de la rosa i a la fira de primavera.
 
Jaume Amigó, artista local, és l’autor del regal institucional que entregarà l’Ajuntament durant el proper curs. “És un orgull i un gust que el regal institucional l’hagi fet Jaume Amigó”, va expressar el regidor de cultura Manel Martínez. L’artista va explicar als assistents com ha creat l’obra, que es basa en “quatre gravats” amb tinta i paper. Els gravats representen quatre roses, fetes “com les he vist sempre a casa i com les veig al meu taller”, segons Amigó.
 
El cartell de les festes de primavera ha estat dissenyat per OPAC. Miquel Puertas, membre de l’empresa, va confessar que “ens van dir que la temàtica d’aquest any és l’art i la rosa, i fer un cartell amb això és un repte”. Puertas va explicar com està dissenyat el cartell: “de la rosa en vam treure el pètal i, de l’art, la pintura”.
 
Diada assolellada i amb molt consum
 
El dia de Sant Jordi va ser especial i, a la vegada, corrent. El clima va acompanyar la jornada en les qual algunes activitats es consoliden, com la marató poètica de Dones amb Veu o la interpretació de la llegenda de Sant Jordi per part de Calaix de Sastre. I conviuen amb clàssics com la ballada de sardanes.
 
Sant Jordi és un dia especial per als llibreters, que han valorat molt positivament la jornada a Sant Feliu. En declaracions a Fet a Sant Feliu, des de la llibreria Ossó expliquen que “quan cau de dilluns a divendres va molt bé” i que “es compren llibres no només per a la parella, sinó per a tota la família”. A la llibreria Bruch 1972 ressalten que “es van vendre molts llibres infantils i juvenils”. I a l’Auca, una llibreria per als més joves que s’estrenava a un Sant Jordi, coincideixen en que la diada “va anar molt bé” i que “s’ha venut moltíssim”.
 
A la llibreria Ossó, però, recorden que Sant Jordi “no ha estat millor que altres anys” ja que “la crisi encara no ha passat”. Tot i això, “ens mantenim, que és el més positiu”. Entre els llibres més venuts es destaquen ‘Algú com tu’ de Xavier Bosch i ‘Destino, la templanza’ de María Dueñas.

Podeu consultar les galeries d'imatges en aquests enllaços:

http://www.fetasantfeliu.cat/galeria/diada-de-sant-jordi-2015-mati-i


http://www.fetasantfeliu.cat/galeria/diada-de-sant-jordi-2015-mati-ii


http://www.fetasantfeliu.cat/galeria/diada-de-sant-jordi-2015-tarda-i


http://www.fetasantfeliu.cat/galeria/diada-de-sant-jordi-2015-tarda-ii


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat