Podemos es desvincula de la coalició Junts per Sant Feliu

El número 1 de Junts deixa de ser el secretari general del cercle local Podemos

Podemos Sant Feliu es desvincula de la coalició Junts per Sant Feliu, la coalició que integra el Partit Pirata, Equo i, fins ara, el Cercle Podemos Sant Feliu. És el que es va decidir dissabte passat en l'assamblea de Cercle Podemos Sant Feliu.

De partit instrumental a coalició

El Cercle Podemos no dóna suport a la candidatura de Junts per Sant Feliu perquè considera que incompleix els principis ètics i polítics de Podemos. D'aquesta manera, han demanat la retirada de tots els símbols, tant com el logotip, el color o fotografies del web i els cartells. De fet, el logotip ja no consta al web de Junts per Sant Feliu. També ha demanat a l'Ajuntament una còpia de l'assegurança de responsabilitat civil que es va fer servir en l'acte del 26 d'abril per sabner si els diners s'han fet utilitzat en benefici de la coalició formada per Equo, Pirates i independents.

L'assemblea també va decidir cessar Luis Serrano, candidat a l'alcaldia per Junts per Sant Feliu, com a secretari general de Podemos Sant Feliu, després que Serrano hagués posat el càrrec a disposició de l'assamblea.

En declaracions a Fetasantfeliu, Serrano ha explicat que "era incompatible compaginar els dos càrrecs" però assegura que continuarà anant a les assemblees de Cercle Podemos i "participant-hi, tot i que de forma menys directa". 

En un article a la pàgina web de Junts per Sant Feliu, el partit explica la situació d'aquesta coalició. Si bé en principi la intenció era presentar-se com un partit instrumental, format per Podemos Sant Feliu, Equo i Partit Pirata, els tràmits legals i els tempos establerts van impedir aquesta opció: la verificació del partit per part del Ministeri d'Interior no va arribar a temps per registrar-lo a la Junta Electoral de Zona i per això es va decidir fer servir el paraigües d'Equo i Pirates de Catalunya per presentar-se, no com a partit instrumental, sinó com a coalició.

Això va implicar que el procés de primàries, fetes el dia 28 de març, no servissin per la forma jurídica final. És a dir, la coalició amb Equo i Pirates de Catalunya va suposar canvis en les primeres posicions de la llista alguns dels membres de Podemos Sant Feliu van abandonar la candidatura.

Incomptabilitat de càrrecs de Luis Serrano

Aquest dissabte, l'assemblea de Podemos Sant Feliu ha decidit retirar el suport del tot a Junts per Sant Feliu i cessar Luis Serrano com a secretari general. Serrano, en una carta publicada a la pàgina de Facebook de Podemos Sant Feliu, explica que ha posat el seu càrrec a disposició de l'assemblea perquè com a alcaldable per Junts per Sant Feliu li és incompatible mantenir les seves funcions com a secretari general. També fa autocrítica, admetent que no s'ha fet la consulta telemàtica ni tampoc una assamblea oberta per explicar els passos derivats de les normatives vigents. 

En aquesta carta també diu que els diners de Podem Sant Feliu "no s'han fet servir per res que no fos aprovat per assemblea o consell ciutadà municipal" i reclama que també se li deuen diners. I defensa que Junts és una candidatura "variada i diversa, reflex de la realitat social de la ciutat" amb persones de moviments socials diversos.

Serrano ha dit a Fetasantfeliu que tot aquest procés li ha servit per "aprendre molt" i ha recordat que el que ha passat a Sant Feliu també s'ha produït en altres llocs perquè "la marca Podemos no es pot fer servir en cap altra candidatura municipal". L'aposta principal de Serrano ara és Junts per Sant Feliu i ha defensat que, encara que Podem no sigui una marca visible, té el mateix "codi ètic i estatuts". 

El secretari general del Cercle Podem Sant Feliu s'escollirà al mes de juliol per votació telemàtica, segons Serrano. 

Comentaris

La verdad nos hace libres Sant Feliu de Llobregat
29.
"En Junts el 28 de marzo hubiera unas primarias abiertas a toda la ciudadanía de Sant Feliu, se aceptaron esas primarias pero al no llegar por fecha como partido instrumental se decidió hacer una coalición y es ahi donde Pratas y Equo pusieron sus condiciones, una condición que puso Piratas era que la persona que habia quedado en segundo lugar bajará al sexto y esa persona de piratas quedará en segundo lugar, o se aceptaban esas condiciones o el partido desaparecía, se hacen varias reuniones con las debidas desavenencias y al final Luis Serrano veta a la persona que no quería bajar al sexto lugar y equo veta a otra persona, y 6 personas más deciden dimitir. Asi que se presentó la candidatura con.los puestos que exigian Equo y Piratas, queda claro que aceptaron lo que fuera con tal de presentarse .......asi que la candidatura de Junts no tiene que ver nada con las primeras que se hicieron.
Por otro lado en esas reuniones se dijo que Podemos Sant Feliu no apoyaba a Junts, cosa que Luis Serrano no cumplió, ya que a través de páginas de face de Podemos publicitaba el partido y utilizaba el logo de Podemos, se convocó una asamblea extraordinaria y se pidió que dimitiera comol secretario general Luis Serrano y asi lo hizo; sin embargo una vez que ha dimitido ha seguido utilizando las páginas de Facebook de podemos publicando su carta y ha bloqueado a los.miembros del consejo ciudadano y a otros otros mas y ni siquiera ha publicado el acta de la asamblea.......y esto es DEMOCRACIA...... si las cosas no se empiezan bien difícilmente acabarán bien"
  • 7
  • 3
Jordi casanovas saladrigas sant feliu
28.

#27 Sospito que el senyor Pablo Iglesias no sap ni on és SF....!!!! potser li han fet escriure això.

Cosa habitual: Molts de FET no saben rés de SF

  • 0
  • 1
Joan Sant Feliu
27.

#26
Tant de debò siguis el veritable Pablo Iglesias, voldria dir encara toques peus a terra.

  • 0
  • 0
Pablo Igleias Turrón Madrid
26.
Cuando prohibimos que Podemos se presentase a las municipales sólo fué por evitar a los llamados "paracaidistas".
Eso es exactamente lo que es el cesado Secretario General de Podemos Sant Feliu.
Espero y deseo que la gente que de verdad está por superar a la casta no imite sus comportamientos miméticamente. Compotamientos tan indignos no representan a Podemos. La gente que representamos a Podemos tenemos la obligación de denunciar a los corruptores de la marca. Por el bien de la gente.
Saludos.

  • 12
  • 0
CEUZ sant feliu de llobregat
25.

este señor que se presenta a la alcaldia por Sant Feliu de LL...y esta en junts por sant feliu el de PODEMOS
LUIS S ERRANO
CIUDADANOS DE SANT FELIU, HAY QUE TENER CUIDADO, NOS PUEDEN

ABORDAR , COMO LOS PIRATAS . QUE MIEDO pues que hacen los PIRATAS .

  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat