La Petita s'inaugura aquest divendres amb un cinefòrum a CineBaix

Es projectarà el documental "Economia col·lectiva. L'última revolució d'Europa"

  • Fotograma del documental / Font: web documental "Economia col·lectiva"
    Fotograma del documental / Font: web documental "Economia col·lectiva"

Les festes alternatives celebren aquest any la seva desena edició i estan preparant diverses activitats per commemorar-ho. La primera serà aquest divendres, es farà un cinefòrum a CineBaix per inaugurar La Petita.

Es tracta d'"Economia col·lectiva. L'última revolució d'Europa", un documental d'Eulàlia Comas que aprofundeix en un fet històric recent i poc conegut: l'expropiació i la gestió obrera del 80% de les indústries i serveis a Catalunya entre 1936 i 1939. És una de les transformacions més radicals i innovadores del segle XX.

El documental compta amb 13 entrevistes a testimonis i experts d'aquest període, com Antoni Castells, Miquel Izard, Francesc Cabana, Pelai Pagès, Joan Ullés o Eudald Vila. Durant 66 minuts, mostra imatges i documents de l'època, procedents d'una desena d'arxius.

El llargmetratge ha estat parcialment finançat a través del micromecentage; unes 200 persones han fet aportacions a través de la plataforma Verkami.

El documental es projectarà aquest divendres a les 19.45h i després es farà un cinefòrum amb la directora, Eulàlia Comas.El preu de l'entrada serà amb taquilla inversa i, per tant, cadascú decidirà el preu després de veure el documental.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat