L'univers poètic de Joana Raspall en una aplicació interactiva

Neix "Un món de poesia", una app per a tauletes i mòbils que gira al voltant de l'escriptora santfeliuenca

L'univers de l'escriptora santfeliuenca Joana Raspall arribarà aviat a mòbils i tauletes ben aviat. Serà en forma de l'aplicació "Un món de poesia", una eina que vol servir per apropar els nens a la lectura i les paraules a través de l'imaginari de Joana Raspall, una de les poetes més estimades pels nens i nenes.

Arribar a la poesia d'una manera lúdica

"L'essència és que els nanos juguin amb la poesia". És com defineix l'aplicació Ernest Cauhé, nét de Joana Raspall i impulsor del projecte. Segons ha explicat a Fetasantfeliu, la idea es remunta dos anys enrere i fins i tot li havia comentat a la mateixa Joana Raspall. Ara hi està treballant des del març, a través d'un equip i amb el suport de diverses editorials i institucions.

L'aplicació adapta la poesia de Joana Raspall a l'entorn digital i "d'una manera divertida i lúdica". Segons Cauhé, la intenció és que "l'escola i la família puguin acompanyar els nens a l'hora de jugar".
Oferirà 27 activitats interactives, algunes de les quals són un joc sobre frases fetes, un joc per salvar llibres d'una biblioteca que s'està cremant (en al·lusió a l'episodi de la biografia de Raspall, en què va rescatar llibres de la biblioteca de Vilafranca) o un videorecitador.

Aquesta última opció, el videorecitador, és "un dels jocs estrella", segons ha explicat Cauhé, perquè permetrà que els nens i nenes es gravin recitant un poema de Joana Raspall i puguin difondre el vídeo a través de les xarxes. Per Cauhé, es tracta d'actualitzar el costum de recitar un poema a la família per Nadal.

Aportacions al projecte a través de Verkami

"Un món de poesia" estarà disponible a partir del desembre i ara s'estan enllestint els últims retocs. Una de les sorpreses serà la veu de Joana Raspall que, segons ha avançat Ernest Cauhé, serà "d'una gran actriu catalana". Ara, però, falta l'impuls final pel qual es demana la col·laboració de la ciutadania a través de la plataforma Verkami.

El projecte està finançat en un 70% i per aconseguir l'últim tram, de 3.000 euros, es demana que la ciutadania faci aportacions a l'aplicació. A canvi, es rebran packs diversos de llibres, DVD's o fins i tot la possibilitat de fer una visita guiada a la casa de Joana Raspall.

Es pot fer a través d'aquest web i hi ha 40 dies per participar-hi. L'aplicació es presentarà al públic al mes de desembre, coincidint amb l'aniversari de la mort de Joana RaspallComentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat