El submarí ICTINEU aconsegueix una profunditat de 1.000 metres

L’aparell, construït a Sant Feliu, és un dels tres operatius de la UE que han aconseguit aquesta fita

Mireia Mullor


El submarí ICTINEU 3 ha aconseguit ser un dels set aparells de la Unió Europea capaços d’arribar als 1.000 metres de profunditat amb tripulants. L’assoliment d’aquest objectiu ha estat certificat per DNV-GL, la societat de classificació més gran del món, i homologada per Afers Marítims Francesos. Les proves de l’ICTINEU 3 van tenir lloc a principis de novembre, a la zona del sud del Cap Ferrat, a la Costa Blava francesa.

Amb col·laboració francesa

A més, el model català ha participat per primera vegada a una campanya de biologia marina. Es van produir un total de dotze immersions amb col·laboració amb l’Observatoire Océanologique de Villefranche sur Mer, un dels principals centres francesos d’estudi de la ciència del mar.

A aquesta campanya es van explorar tres zones: les parets verticals del sud del cap de Niça, la part superior del canó de Villefranche i la columna d’aigua al sud del Cap Ferrat, arribant a una profunditat de 400 metres. El resultat de les proves tardaran uns mesos en anunciar-se, però des de l’empresa es va avançar que van poder observar una gran explosió de plàncton i animals gelatinosos.

Un treball de 10 anys

L’ICTINEU 3 és la primera creació de la companyia catalana, situada al polígon El Pla, que buscava construir un submarí modern i competitiu que permeti la reflexió en àmbits científics i de divulgació. Amb prop de deu anys de feina i 2,5 milions d’euros d’inversió, els creadors d’aquest submarí continuen buscant patrocinadors que els ajudin a continuar amb l’exploració d’aquest innovador projecte.

La primera immersió sota l'aigua es va fer fa prop de 2 anys. Per fer realitat el projecte del submarí es van tirar endavant diverses campanyes de micromecenatge que van funcionar amb èxit.

Comentaris

Isabel Parra Toldrà Sant Feliu de llobregat
1.

Enhorabona!. Gent amb empenta , innovadors i competitius és el que necessita el nostre país si volem tirar endavant. Que res no us aturi.
Èxits pel 2016,

  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat