L'app de Joana Raspall amplia horitzons

'Un món de poesia' ha aconseguit finançament per completar-se i traduir-la a l'anglès i ara demana el suport per una sèrie d'animació

Carme Verdoy

Avui fa 2 anys que va morir l'escriptora santfeliuenca Joana Raspall, als 100 anys d'edat. L'escriptora va deixar un llegat poètic molt potent que ara recollirà una aplicació interactiva. Es tracta de l'app
 "Un món de poesia", una eina que vol servir per apropar els nens a la lectura i les paraules a través de l'imaginari de Joana Raspall, una de les poetes més estimades pels nens i nenes.

Més de 5.000 euros a través del micromecenatge

"Un món de poesia" està previst que estigui disponible en les properes setmanes, abans de Nadal. L'aplicaicó es va donar conèixer a l'octubre, quan es va fer una crida a la ciutadania perquè col·laborés a fer l'impuls final a través de la plataforma Verkami. 

El projecte estava finançat en un 70% i per aconseguir l'últim tram, de 3.000 euros, es va obrir aquest procés de micromecenatge. Durant 40 dies, tothom podia fer aportacions a l'aplicació, a canvi de packs diversos de llibres, DVD's o fins i tot la possibilitat de fer una visita guiada a la casa de Joana Raspall. 

El marge de 40 dies es va superar amb escreix de seguida. I per això, el projecte es va proposar arribar als 5.000 per poder oferir una traducció de l'aplicació en anglès. Aquesta setmana s'ha arribat als 5.000 i ara s'ha impulsat un nou repte: arribar als 6.500 en els 3 dies que queden per crear el primer capítol d'una sèrie d'animació basada en Joana Raspall i el seu univers poètic.

La poesia de Joana Raspall a l'abast de les tecnologies del segle XXI

La inciativa la lidera Ernest Cauhé, nét de Joana Raspall i impulsor del projecte, que defineix l'app 'Un món de poesia' com una aplicació perquè "els nanos juguin amb la poesia". L'app adapta el llegat poètic de Joana Raspall a l'entorn digital "d'una manera divertida i lúdica". 

L'aplicacióe està previst que es posi en marxa en les properes setmanes, "abans de Nadal", segons Cauhé. 
Oferirà 27 activitats interactives, algunes de les quals són un joc sobre frases fetes, un joc per salvar llibres d'una biblioteca que s'està cremant (en al·lusió a l'episodi de la biografia de Raspall, en què va rescatar llibres de la biblioteca de Vilafranca) o un videorecitador.

Dos anys sense Joana Raspall

Avui fa 100 anys que va morir l'escriptora i poeta santfeliuenca, als 100 anys d'edat, pocs dies després de tancar els actes d'homenatge de l'Any Joana Raspall. Arran de la seva mort, des de Fetasantfeliu vam publicar un diccionari d'homenatge i agraïment a l'escriptora que podeu recuperar aquí.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat