La ContraBaix Big Band s'estrena a Sant Feliu aquest diumenge

És un projecte impulsat per ContraBaix l'Ateneu Santfeliuenc que ha començat aquesta tardor

Gemma Ragués

La ContraBaix Big Band és un projecte de nova creació musical impulsat pels membres de ContraBaix i de l’Ateneu Santfeliuenc. Es tracta d’una Big Band d’estudiants que va iniciar la seva trajectòria el setembre passat, dirigida per Vicens Martín, guitarrista i compositor, que la va veure com una “nova oportunitat per seguir ensenyant música mitjançant formacions grans”.

Un projecte pioner a Sant Feliu

És la primera formació de Big Band que s’organitza a la ciutat i que es reuneix cada dijous durant el curs a l’Ateneu Santfeliuenc. Vicens Martín ha explicat a Fetasantfeliu que a l'hora d'arrencar el projecte "tot han estat facilitats per part de la gent de l’Ateneu". L’única dificultat és omplir totes les places, segons Martín, hi ha hagut "alumnes interessats que no podien per horaris o qüestions logístiques". De tota manera, afirma que "la proposta va tenir bona acollida i tenim una formació homogènia amb molt bon nivell". Això sí, afegeix que, "algun trombonista o trompeta més seria molt benvingut!"

La Big Band compta amb músics santfeliuencs, tot i que també hi ha estudiants de Barcelona, del Maresme o fins i tot de Girona. El director de la Big Band, ha explicat que "l’objectiu era tenir una formació amb estudiants de qualsevol lloc i no només del Baix Llobregat". 

Un repertori potent

Durant aquests primers mesos han estat treballant repertori de la tradició del jazz. Per Martín, "la millor manera d’ensenyar és mitjançant l’assimilació de les interpretacions dels grans mestres, per això no hi faltaran Ellington o Basie al repertori i, més endavant, ens aproparem a sonoritats més modernes com Brookmeyer o Maria Schneider".
 

En el concert de diumenge no hi faltaran clàssics com “Take the A Train” o altres sorpreses que de ben segur que faran que sigui una estrena de nivell. Si voleu gaudir d’un concert jazzístic amb tocs nadalencs teniu cita amb la ContraBaix Big Band aquest diumenge a les 12 del migdia. Podeu trobar més informació aquí.


Crear una escola de Big Bands 

Pel director, Vicens Martín, el projecte també té un component personal important. "Fa temps que somnio en crear una mena d’escola de Big Bands, una estructura estable de Big Bands de diferents edats i nivells que serveixin de preparació musical i permetin fer gaudir un nombre important d’estudiants".

Una idea que ara comença a prendre forma: "el desig és que la llavor d’aquesta escola estigui en aquesta aventura de la Contrabaix Big Band".

 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat