L’app de Joana Raspall #unmondepoesia ja està disponible

Divendres passat es va presentar la nova aplicació per a tauletes i telèfons que acosta l’obra d’aquesta autora als més petits

Marta Lacima

“Un somni que mai sabia si podria fer realitat”. Així va descriure Ernest Cauhé, impulsor de l'app i nét de Joana Raspall, l’aplicació que presentava aquest divendres. Un món de poesia, com s’anomena l’app, permet als nens i nenes d’entre 6 i 11 anys aprendre sobre la poesia de Joana Raspall tot jugant. Durant la presentació, la Júlia, una nena present en l’audiència, va ajudar a fer una demostració de tot allò que podran fer aquells que es descarreguin l’aplicació, ja disponible per a telèfons i tauletes.     

Un projecte per a totes les edats que ha rebut molt suport
 
L’aplicació consta de diversos mons, tots ells plens de jocs amb en cinc nivells per a que els nens i nenes de totes les edats hi puguin jugar. La il·lustradora d’Un món de poesia, Marta Felip, també va ser present a l’acte i va explicar l’evolució que van fer els seus dibuixos fins a arribar al resultat final, “un món on hi ha els diversos mons de la poesia de la Joana”. A més, l’aplicació també inclou un vídeo recitador, en què els nens i nenes es poden gravar recitant els poemes de la Joana i guardar aquest vídeo per, per exemple, felicitar les festes als seus familiars i amics.
 
El projecte ha tingut suport de moltes persones que, individualment, van decidir esdevenir mecenes a través d’una campanya de Verkami que va aconseguir més de 5.000 euros. L’Ajuntament de Sant Feliu, la Diputació de Barcelona, la Fundació Carulla, l’Institut de les Dones, Abacus i Calaix de Sastre, entre d’altres, van aportar també el seu granet de sorra per a que el llegat de la Joana Raspall segueixi viu. Com va explicar Ernest Cauhé, “aquesta app sembla una cursa de motos, que sempre van amb logos a tot arreu. Nosaltres anem amb molts logos, però és una bona senyal perquè vol dir que hem tingut molt suport”.

L'aplicació és un primer pas per fer créixer la difusió del llegat de Joana Raspall
 
El regidor de Cultura, Manel Martínez, va assegurar que aquesta aplicació és important per als nens i nenes perquè “posa al seu abast una escaleta per arribar a conèixer, estimar i viure la poesia.” En el mateix sentit, l’alcalde, Jordi San José, va confessar sentir-se “fascinat” després de la demostració de tot el que es pot fer amb aquesta nova eina que, va destacar, “ajuda a crear bellesa des de les imatges i des de la veu que les acompanya”. Aquesta veu és la de l’actriu Sílvia Bel, que recita els poemes que els nens van guanyant cada cop que superen un joc amb èxit.  
 
La presentació de divendres va ser només el primer pas per a que l’obra de Joana Raspall segueixi arribant a tothom. Ernest Cauhé va confirmar que l’aplicació es traduirà a l’anglès, com també està previst que ho faci l’obra de l’autora.  A més, ja estan treballant “en el primer capítol d’una sèrie d’animació basada en Joana Raspall”. Com el mateix Ernest Cauhé va expressar per tancar la jornada, “ella va dir una cosa així com: ‘vull deixar amor i somnis i paraules que durin més que jo al cor dels altres. Penso que ho ha aconseguit. Benvinguts al món de poesia’”. 

Podeu consultar la galeria d'imatges de l'acte aquí. L'aplicació també es presentarà aquest dimarts a Barcelona, en un acte a l'antiga fàbrica Damm.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat