L’Esplai Sant Llorenç celebra 40 anys reivindicant l’educació en el lleure

Dissabte es fa l’acte d’obertura de la celebració i diumenge la cursa de la Santllo

Carme Verdoy


“No volem celebrar només els 40 anys sinó que volem reivindicar la tasca educativa de l’educació en el lleure en general”. Amb aquest objectiu, engega aquest cap de setmana la celebració del 40è aniversari de l’Esplai Sant Llorenç. És el que ha explicat a Fetasantfeliu una de les responsables de l’Esplai Sant Llorenç, Laura Zapater, que també ha afegit que “hem volgut destacar els punts que ens uneixen i per això el 40è es basa en un conjunt de frases que recullen valors potencia l’esplai”.

D’aquesta manera, l’aniversari s’ha enfocat en els “valors”, no només de l’esplai santfeliuenc, sinó de l’educació en el lleure, per poder-ho “compartir amb altres esplais”. Per exemple, Laura Zapater ha explicat que s’està fent un conte del 40è a partir de l’element del foulard, però “no es parla específicament del Sant Llorenç perquè volem que qualsevol esplai pugui sentir-s’hi identificat”.Un altre exemple és la samarreta que han fet per l’ocasió i que no fa referència directament a l’esplai sinó que “celebra l’educació en el lleure en general”.

Dissabte, el foulard al campanar, i diumenge, la Santllo

L’obertura de la celebració es farà aquest dissabte, en un acte que començarà a les 5 a la plaça de l’estació, des d’on es farà una batucada amb els Cornuts, que aniran fins a la Plaça de la Vila. I un cop a la Plaça de la Vila, es penjarà al campanar un gran foulard taronja i negre, símbol de l’Esplai Sant Llorenç. A més, a 2/4 de 6 hi haurà un berenar infantil obert a tothom.

En l’acte també es faran diversos parlaments, amb els responsables actuals de l’esplai, els fundadors, la vicepresidenta del MCECC, pares, monitors, exmonitors i nens de totes les edats que actualment van a l’esplai. A més, es farà una cantada col·lectiva de la cançó del 40è aniversari, que ha composat el músic santfeliuenc Joan Dausà, que també va ser monitor de l’entitat.

Aquest diumenge també es farà la Cursa del 40è de l’Esplai. Segons Laura Zapater, s’hi han inscrit prop de 200 persones, que participaran en dos recorreguts diferents. Els adults en faran un de 5 quilòmetres i els infants un de més reduït. En tots dos casos, es farà pel centre de la ciutat i el punt final serà la plaça Lluís Companys, on es farà una butifarrada.

Un documental sobre l’Esplai Sant Llorenç

La celebració del 40è aniversari es farà des d’ara i fins al maig. Altres actes que es faran seran una excursió a la Creu oberta a les famílies, el 13 de març, i la publicació de la cançó que ha fet Joan Dausà per l’esplai.

El cap de setmana del 21 i 22 de maig es farà la clausura de la celebració i s’estrenarà el documental “40 anys educant en valors”, que ha fet SKREI Studio obre l’Esplai Sant Llorenç i que s’ha gravat durant els últims dos anys. També es farà una gimcana, un sopar de celebració  i en la cloenda, que es farà al carrer de l’esplai, convertiran el local “en un museu: hi haurà fotografies i hem anat recopilant objectes que la gent té relacionats amb l’Esplai i aquell dia s’exposaran”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat