La Setmana de la Poesia s’endinsa al món del rock amb el Festival Trash Poetry

Hi haurà un homenatge a Ian Curtis, una performance poètica i una oda als poetes maleïts

Jordi de Amorós

Parlava fa ja unes setmanes amb uns dels organitzadors de la Setmana de la Poesia sobre quina era la influència del model de festival poètic Acròbates, que es duu a terme a L’Hospitalet, en el disseny de la proposta de Sant Feliu. La resposta va ser rotunda: és una inspiració més que clara! La seva obertura cap a noves propostes i nous públics, com el del rock, ha estat tot un èxit.

I és que si volem que la nostra setmana poètica tingui un suport i reconeixement entre tota la ciutadania (com a mínim entre la interessada en el món de la cultura) cal obrir el ventall de la tipologia d’actes i participants a sectors ciutadans que poden afrontar “això de la poesia” des de visons i postulats diferents.

I un d’aquests postulats, o punt de vista particular, l’ofereix el món del rock; tot i que infravalorat com a subcultura per les elits i el mainstrem, alguna de les seves versions més reconegudes i reeixides han apostat per la poesia com a font d’inspiració per a les seves lletres i imatge. La llista és extensa, J. Morrison, P. Smith, L. Reed i a casa nostra J. Sisa, P. Riba, E. Cassases & P. Comelade, Sílvia Perez Cruz i Els Navegants (representats locals).

És per tot això que calia afrontar el repte de dedicar un espai a aquestes formes d’expressió i aquest espai es diu Festival Trash Poetry

Electricitat, guitarres distorsionades i poetes maleïts

Amb aquests pressupòsits, la sessió de dissabte arrencarà amb un espectacle anomenat “Ian Curtis_Camina en silenci” dedicat a rememorar la figura icònica del cantant dels Joy Division. L’acte comptarà amb un seguit de rapsodes que ens aproparan tant a les cançons de Curtis com a alguns treballs dels poetes que foren font d’inspiració per al mancunià (A. Rimbaud, E. A. Poe, O. Wilde) Les diferents lectures comptaran amb el suport visual dels treballs gràfics (una trentena de làmines) que l’artista local Jordi Ribes (BertukiPeibas) ha creat en exclusiva per aquesta experiència.

Des de Barcelona arriba la segona proposta amb Xawy, Ladrón de Lunas. Poesia i improvisació, un espai de creació puntual, cabaret i reflexions personal, tot alhora i damunt d’un mateix escenari!

La sessió la tancarà el recital “Poetry trash hero” on membres de l’associació cultural La Mordida i Gabi (guitarra de la banda local Surfin’ Trash Hero) posaran un fons de guitarres elèctriques i distorsió a diferents rapsodes que recordaran a alguns dels poetes més maleïts del segle XX (l’argentí Nèstor Perlon o Charles Bukowski entre d’altres).

L’acte tindrà lloc a la sala Els Pagesos (una de les bases permanents de la Setmana) aquest dissabte a les 22h.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat