Junts, menys d’un any

Equo i Pirates de Catalunya tramiten la dissolució de la coalició Junts per Sant Feliu

 • Representants d'Equo i Partit Pirata van presentar ahir una instància a l'Ajuntament sol·licitant la dissolució de la coalició / Foto: Marc Rius
  Representants d'Equo i Partit Pirata van presentar ahir una instància a l'Ajuntament sol·licitant la dissolució de la coalició / Foto: Marc Rius
 • Equo i Partit Pirata han iniciat els tràmits perquè es dissolgui la coalició Junts per Sant Feliu / Foto: Marc Rius
  Equo i Partit Pirata han iniciat els tràmits perquè es dissolgui la coalició Junts per Sant Feliu / Foto: Marc Rius
 • Luis Serrano en una intervenció al ple municipal / Foto: Marc Rius
  Luis Serrano en una intervenció al ple municipal / Foto: Marc Rius

Jordi Ferrer / Carme Verdoy

Junts per Sant Feliu ha durat menys d’un any. A expenses de saber la resolució al respecte, els dos partits que integraven la coalició han tramitat oficialment la petició de dissolució del grup a l’Ajuntament, amb la possible conseqüència que l’actual regidor Luis Serrano passi a tenir la condició de regidor no adscrit. Ahir, dimarts a la tarda, representants dels dos partits que integraven la formació van fer pública la seva decisió de manera irrevocable, tal i com ho han fet constar en la documentació presentada i que adjuntem.

Desavinences inicials i sorpresa electoral
 
El juny de 2014 es va celebrar la primera assemblea del cercle Podemos de Sant Feliu. En aquesta concorreguda trobada al Parc Nadal, Luis Serrano ja en portava la veu cantant i va deixar clara la intenció de concórrer en les properes eleccions municipals, a celebrar-se a un any vista. Tot un repte per una formació i candidats novells. Després d’uns mesos de consolidació d’un grup motor liderat per Serrano es va tirar endavant amb la constitució d’una llista electoral. Descartada la via de les confluències i de l’agrupació d’electors va néixer Junts per Sant Feliu, el març del 2015, per sumar esforços per a les eleccions municipals. Inicialment incloïa Podemos, Equo, Partit Pirata i independents.

Dos mesos després, però, quan faltaven tres setmanes per a les eleccions a l’alcaldia, Podemos va desvincular-se de la candidatura al·legant que considerava que incomplia els principis ètics de la formació i van cessar Luis Serrano com a secretari general de Podemos Sant Feliu. Malgrat aquest sotrac, Junts per Sant Feliu va esdevenir una realitat com a coalició electoral gràcies a l’acord establert amb el partit Pirata (Pirates de Catalunya) i Equo, i amb 1258 vots i un 6’60% dels vots obtinguts va ser una de les sorpreses de la nit electoral, obtenint un regidor. Ara, menys d’un any després, Equo i Partit Pirata han decidit retirar-se de la coalició i desfer Junts per Sant Feliu al·legant diversos motius relacionats amb l’absoluta pèrdua de confiança amb el portaveu de la coalició, l’independent Luis Serrano, que no ha volgut fer cap mena de declaració al respecte quan ha atès la trucada realitzada des de Fetasantfeliu.

Equo i Partit Pirata acusen Serrano de “manca de lleialtat i transparència”


La decisió feia temps que s’estava coent a les files d’Equo i el Partit Pirata, tal com han explicat a Fetasantfeliu Andrés Romero i Tomás Puente, membres d’Equo. “El regidor està treballant amb altres confluències que no tenen res a veure amb els estatuts de Junts per Sant Feliu”, afirma Puente. “Ha perdut tota la nostra confiança, tant de Pirates com d’Equo”, afegeix Andrés Romero, que assegura que “després de les eleccions municipals ja vam veure que hi havia dificultats per entendre’ns, però la candidatura va aconseguir resultats positius i no volíem defraudar els votants, per això vam apostar per continuar donant suport a JSF”.
 
Després d’onze mesos, però, les assemblees d’Equo i Partit Pirata han optat per desvincular-se de Junts per Sant Feliu i, per tant, suprimir la coalició. Així ho van decidir la setmana passada, tal com es pot llegir en les actes adjuntes. Les raons es basen en la relació amb el portaveu i únic regidor de JSF, Luis Serrano. En l’acta de l’assemblea del Partit Pirata, expliquen que la retirada es deu a que el regidor “no compleix amb els compromisos que va adquirir, ni el programa electoral ni el codi ètic”. A més, l’acusen de “falta de transparència i deslleialtat”. Equo també retreu la manca de transparència, la deslleialtat i “la pèrdua de la base social de JSF”.

Andrés Romero considera que Serrano treballa amb unes confluències diferents a JSF i “això genera confusió”, com ara l'associació Violeta. I afegeix que “una cosa és Junts per Sant Feliu i una altra cosa és una entitat concreta, però no es poden fer totes les reunions al despatx municipal de JSF. Això és manipulació”. També apunta que “mirat amb perspectiva, veiem que Podemos tenia part de raó” quan es va apartar fa un any.
  
Demanen que Serrano passi a ser regidors no adscrit
 
Ahir dimarts representants d’Equo i Partit Pirata van presentar una instància a l’Ajuntament exposant aquests motius i informant de la dissolució de Junts per Sant Feliu. La instància la van presentar Raul Vaos i Sonia Moyano, com a representants d’Equo i Pirates de Catalunya, respectivament, i per ser els titulars de la coalició electoral Junts per Sant Feliu. En la instància, demanen que Luis Serrano passi a ser regidor no adscrit i no representi les sigles Junts per Sant Feliu d’aquí al final de mandat. Des d’Equo asseguren que ara continuaran treballant però “amb altres confluències que treballin des de l’esquerra social”.
 
El passat novembre ja va haver-hi un precedent similar a L’Hospitalet, quan es va dissoldre oficialment el grup municipal de Guanyem L’Hospitalet, fet que va implicar que els seus dos regidors fossin declarats no adscrits.

Comentaris

terra i llibertat sant feliu de llobregat
12.

#11 Ah, pero tu ets de PODEMOS ?

 • 1
 • 0
Jordi Silva Sant Feliu de Llobregat
11.
#10 Resumint i sense allargar massa el debat aquestes persones no formen part de Podemos. Et copio noticia i carta de la desvinculació abans de les eleccions municipals del Cercle Podemos de la ara extinta coalició Junts.

http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/63853/podemos-es-desvincula-de-la-coalicio-junts-per-sant-feliu

http://www.fetasantfeliu.cat/carta/64727/comunicat-del-consell-ciutada-del-cercle-podemos-de-sant-feliu-de-llobregat

Si vols trobar informació del Cercle o participar-hi pots adreçar-te a https://www.facebook.com/PodemosStFeliu/

Salutacions i bon cap de setmana.

 • 5
 • 1
terra i llibertat sant feliu de llobregat
10.

#9 Doncs perquè el Jordi ha dit :" De sempre he sentit enyor per PROGRESISTAS Y GALANTES.
Aquests s,hi assemblen....prego a Déu Nostre Senyor no ens deixin! "

I per això la meva resposta. Jo crce que no s´assemblen en res.

 • 1
 • 3
Jordi Silva Sant Feliu de Llobregat
9.

#6 No entenc la referència a Podemos en el teu comentari. Potser caldria mirar una mica la hemeroteca del mateix Feta. En quant al record gràfic, sort del món digital!!!!

https://dl.dropboxusercontent.com/u/19727619/ou%20progresistas.jpeg

Salut!

 • 3
 • 1
Jordi casanovas saladrigas Sant Feliu
8.

#7 Volia dir NO RESPONC A ANÓNIMS

 • 3
 • 2

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat