Les Festes de Primavera aposten per les roses com a símbol santfeliuenc

L’escriptora Jenn Díaz farà el pregó divendres al Palau Falguera

Carme Verdoy
 

Sant Feliu es prepara per viure tres dies de roses, fira i un munt de propostes programades per tot el cap de setmana. El tret de sortida serà divendres a les 7 de la tarda al Palau Falguera, amb el pregó de les Festes de Primavera, que aquest any farà l’escriptora santfeliuenca Jenn Díaz. Tot seguit, a les 8, s’inaugurarà la 58a Exposició Nacional de Roses, que enguany s'inspira en l'imaginari infantil.
 

Una Exposició que ja fa uns anys que té més força i pren protagonisme a la Fira, que vol potenciar cada cop més el vincle amb les roses. De fet, aquesta és la tercera edició en què part del recinte firal s’ubica en un tram de la carretera, entre Josep M. De Molina i Batista. Una  ubicació que, si bé un punt incòmoda per la mobilitat, permet visibilitzar millor la relació entre la Fira i l’Exposició Nacioanl de Roses. Enguany el vincle encara es reforça més amb l’ampliació del recinte firal amb parades que se situaran al carrer de Joan Batllori, per enllaçar amb el Passeig Nadal des de la carretera.
 

El comerç local mira al món de la rosa
 
La Firacomptarà enguany amb més de 150 expositors, una xifra similar a la de l’any passat. Una de les novetats d’aquest any és l’aposta dels comerços locals per potenciar l’element de les roses. A la plaça de la Vila, hi haurà diversos representants del comerç i de la indústria que ensenyaran com han integrat la rosa en els seus productes i serveis.
 
Per exemple, es podrà descobrir la joia “Rosa” de Majó Joiers, creada com un homenatge a Sant Feliu i que es va presentar l’any passat. També es podran tastar dolços a partir de roses naturals, olis amb essència de roses i muntatges florals amb la flor santfeliuenca per excel·lència, entre d’altres propostes. A més, es faran demostracions d'alguns dels plats presentats aquest any a La Cuina de les Roses.
 
A més de la Plaça de la Vila, el comerç local també se situarà a la carretera Laureà Miró.  Acitivtats de folkore tradicional i popular a la Plaça de l’Estació

Altres espais de la fira seran el carrer Vidal i Ribas, on hi haurà les entitats locals i la Fira Verda. La plaça de l'Estació acollirà la XVI Mostra d'Activitats i Folklore Tradicional i Popular, i és on actuaran els Castellers de Sant Feliu, els Gegants de la Ciutat, els bastoners, l’esbart i es faran tabalades, entre d’altres activitats. A més, s’han programat tallers i activitats durant tot el cap de setmana.

Un dels actes més esperats serà el correfoc infantil, adreçat a infants de 4 a 12 anys, i que es farà dissabte a partir de les 20.15h, des de la Plaça de l’Estació.
Altres espais que hi haurà seran al passeig Nadal i Joan Batllori serà l’espai d’art i artesania, al carrer Constitució hi haurà les parades dels encants.  El sector de l'automoció tindrà espai propi al carrer Pi i Margall.

Música i gastronomia, ingredients essencials

La música és un altre dels ingredients clau en les Festes de la Primavera. El plat fort és el Festival ButiFarraSound, organtizat pel Cau, que enguany arriba a la dotzena edició i que es farà dissabte a la plaça de Lluís Companys amb mitja dotzena de concerts a partir de la tarda i fins la matinada. Aquest any actuen Funkystep & The Sey Sisters i Doctor Pratscom a bandes destacades, a més de la Sidral Brass Band, Albercocks, els santfeliuencs Mai,l’animació infantil d’Ambaükatunabia i les 'batucades' de Batala Barcelona
 
On també hi haurà propostes musicals és a l’espai del Tast. En la cinquena edició d’aquesta mostra de vins, caves i gastronomia, a l'aparcament Casal de la Gent Gran, es podrà menjar i degustar vins d’una desena de cellers diferents. Tot plegat s’acompanyarà amb actuacions en directe de grups com Calet Versions, Flaming Shakers o Dj’s com Axel Pi, Dj’s Ladies, entre d’altres.
 
Al Passeig Bertrand també hi haurà parades d’alimentació i degustació de productes.
 
Podeu consultar totes les activitats que es faran aquest cap de setmana durant la Fira a l’agenda de Fetasantfeliu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat