Les roses guanyen protagonisme en un Fira passada per aigua

L’Ajuntament vol potenciar encara més el vincle entre roses i comerç

 • Plaça de la Vila / Foto: Marc Rius
  Plaça de la Vila / Foto: Marc Rius
 • Escola Nadal / Foto: Marc Rius
  Escola Nadal / Foto: Marc Rius
 • Vista Exposició de Roses / Foto: Marc Rius
  Vista Exposició de Roses / Foto: Marc Rius
 • Recinte firal / Foto: Marc Rius
  Recinte firal / Foto: Marc Rius
 • El Tast / Foto: Marc Rius
  El Tast / Foto: Marc Rius
 • Sala Ibèria / Foto: Marc Rius
  Sala Ibèria / Foto: Marc Rius

Carme Verdoy

Tot i que és evident que el mal temps ha restat visitants a la Fira, especialment dissabte i diumenge al matí, la regidora de comerç, M. Cinta Daudé, destaca que la tarda de divendres va funcionar millor que altres anys. “Ens ha sorprès a tots que divendres a la tarda hi havia moltíssima gent, quan normalment és una tarda més tranquil·la”.

Apostar més per les roses a la Fira

Pluja a part, Daudé ha fet a Fetasantfeliu una valoració “positiva” del cap de setmana, sobretot pel fer “d’haver engegat l’aposat d’un projecte nou amb el lema de “una rosa, un comerç, una indústria, una ciutat”. Per Daudé, això implica que “iniciar un projecte que fusiona la rosa, el comerç i la indústria. Volem demostrar que Sant Feliu és la capital de la comarca i que la rosa engloba exposició i fira”.

Per la regidora, “és un projecte ambiciós i tot just estem en un moment embrionari”, que s’ha pogut veure amb “un nou disseny a la Plaça de la Vila i la demostració i venda de productes amb roses”. Daudé assegura que la proposta ha funcionat i per l’any que ve  es continuarà col·laborant amb més comerços que facin servir productes vinculats amb la rosa.

Una exposició de roses amb més espais oberts

On tenen el protagonisme absolut és a l’Exposició Nacional de Roses, que enguany arribava a la 58a edició. La mostra es va inaugurar divendres després del pregó de l’escriptora santfeliuenca Jenn Díaz, que va fer un discurs emotiu i literari on va parlar del Sant Feliu de la seva infància i adolescència per referir-se a les dues cares d’una ciutat “que sempre serà casa meva, que s’ha fet bonica a les meves esquenes i que durant tant de temps vaig odiar”.

L’Exposició es va inaugurar el divendres al vespre i va estar oberta fins diumenge. Durant tot el cap de setmana, segons ha explicat a Fetasantfeliu el regidor de cultura, Manel Martínez, van passar unes 20.000 persones. Són unes 10.000 menys que l’any passat, una dada que probablement s’hagi reduït pel mal temps. Tot i això, Martínez destaca que “fins i tot amb la pluja en algun moment es van formar cues”.

L’Exposició d’aquest any estava dedicada al món infantil, una temàtica que ha agradat al públic, que en general també ha aprovat el canvi de disposició de la mostra d’aquest any, en què s’ha obert més cap a l’exterior. Un canvi que Martínez admet que té a veure “amb raons pressupostàries” i que ha implicat “no fer pavellons tancats i reduïr la climatització, la qual cosa també és més sostenible”. Martínez, però, considera que aquest handicap també “ha permès innovar; volem continuar amb la idea que l’exposició s’estengui per tot el parc i quedi oberta”.

Menys botellón que altres anys

Pel que fa a la seguretat, segons Manel Martínez, també regidor de seguretat ciutadana, enguany s’ha incrementat la vigilància privada i a diferència de les últimes festes de Tardor o de Primavera, “no hi ha hagut incidents destacables ni s’han hagut d’atendre persones per problemes amb l’alcohol”.

De tota manera, admet que “es continua produint la pràctica del “botellón”, que concentra molta gent jove en determinats espais bevent alcohol”. Martínez assegura que “s’ha reforçat el control en espais on acostumen a concentrar-se per intentar controlar conductes incíviques”. Precisament en aquests espais, també s’ha volgut contrarestar amb la vessant pedagògica i a la Plaça 8 de març s’hi va situar “un estand informatiu de l’assocaició Som Nit sobre el consum responsable”.

Un Butifarrasound sense pluja

El Butifarrasound, organtizat pel Cau, és un dels esdeveniments més destacats de la Fira que continua atraient públic pels concerts que fan a partir de la tarda de dissabte i fins a la matinada. Enguany, a diferència que la majoria d’edicions anteriors, el festival va esquivar la pluja durant els concerts. Però des de l’organització consideren que el mal temps de tot el dia també s’ha traduït en menys públic. “Comparat amb l’any passat, n’hi ha hagut menys, tot i que el 2015 va ser un any en què va venir moltíssima gent”, explica Aida Moya, una de les membres de l’organització.

De tota manera, la valoració general és positiva: “l’ambient va ser molt agradable a la plaça i fins i tot també als voltants”. I afegeix que “sempre ens preocupa el botellón i aquest any n’hem vist menys, l’ambient era més calmat.” A més, destaca la bona rebuda de l’aposta pels entrepans vegetarians i la cervesa sense alcohol, que l’any que ve voldran ampliar.

El Tast creix en públic i es consolida com un espai de referència

Un altre dels espais que s’ha consolidat de manera clara a les Festes de Primavera és el Tast, que aquest any arribava a la quarta edició. En aquest cas, ni la pluja ha afectat gaire al desenvolupament de la proposta i la sensació és que el públic ha crescut. “Any rere any veiem que cada cop es consolida com un punt de trobada més de la Fira i aquest cop, fins i tot creiem que hem tingut més gent durant el dia”, explica un dels organitzadors, Carles Baleta, que ho atribueix al fet que “tot i que va ploure, altres anys feia tanta calor que la gent venia molt més tard”.

Baleta considera que “el tipus de format funciona molt bé: barrejar la cultura del vi i del cava amb gastronomia i l’aposta musical agrada a la gent”. Aquest any hi han participat nou cellers i Baleta també destaca que “ha anat molt bé ampliar l’oferta gastronòmica amb més food trucks”. Tot i la bona rebuda,
però, des del Tast de moment no es plantegen augmentar gaire el nombre de cellers i restaurants “sobretot per qüestions d’espai”.

Podeu veure les galeries d’imatges aquí.
 

Comentaris

José Sant Feliu de Llobregat
1.

No entiendo que pintaba delante del Ayuntamiento en uno de los stands principales uno de venta de ropa de segunda mano.

 • 0
 • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat