L'Esplai Sant Llorenç celebra els actes de cloenda del 40è aniversari

Aquest dijous s'estrena a CineBaix el documental "40 anys educant en valors"

Al mes de març l'esplai Sant Llorenç va engegar la celebració del seu 40è aniversari amb l'acte d'obertura i una cursa popular. L'efemèride s'ha celebrat a partir de diferent propostes, actes i sortides i s'ha volgut enfocar en els valors que de l'educació en el lleure. Així ho explicava al març Laura Zapater, una de les responsables de l'Esplai, que defensava que l'aniversari serveix també per "reivindicar la tasca educativa de l’educació en el lleure en general”. Ara arriba a la cloenda amb actes durant tot el cap de setmana. 

Documental, gimcana i sopar

Aquest cap de setmana es tanquen els actes de celebració amb propostes diverses. D'una banda, aquest d
ijous s'estrena el documental “40 anys educant en valors”, que ha fet SKREI Studio sobre l’Esplai Sant Llorenç i que s’ha gravat durant els últims dos anys. Un documental 
s'aproxima als 40 anys de l'esplai a través d'entrevistes a desenes de persones vinculades amb l'entitat i dóna veu a tots els responsables dels 40 anys de l'esplai, a monitors, exmonitors, pares i nens. Es podrà veure de manera gratuïta dijous a les 20h a CineBaix i el tràiler es pot veure aquí.

Una altra de les activitats que es farà s'adreça als infants i serà una gimcana que es farà dissabte per la Plaça de la Vila i diferents carrers del municipi. Començarà a les 15.30h i s'acabarà a les 19h; les inscripcions per participar-hi ja estan tancades. Dissabte a la nit es farà el sopar de cloenda de l'aniversari de l'esplai Sant Llorenç a la Sala Ibèria. El sopar costarà 15 euros i després hi haurà festa oberta a tothom amb el concert de Germà Negre.

L'esplai convertit en museu per un dia

Per acabar, diumenge es farà la cloenda al carrer de l’esplai. El local de l'esplai es convertirà en un museu, amb fotografies i objectes que han dut persones vinculades amb l'esplai del seu pas per l'entitat. Es podrà visitar de 12h a 14h i hi haurà un vermut. A més, es penjarà una placa commemorativa del 40è aniversari.


Tot plegat servirà per cloure la celebració del 40è aniversari de l'Esplai Sant Llorenç, que va començar al març i que ha inclòs propostes diverses com la cursa popular "La Santllo" o una cançó que ha fet el músic santfeliuenc Joan Dausà, que també va ser monitor de l'esplai. La cançó l'ha gravat amb els nens de l'esplai i es pot escoltar aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat