L'USLA engega un seminari sobre difusió i protecció del patrimoni local

Dilluns que ve es farà la primera de quatre sessions que volen ser un espai de diàleg

Jordi de Amorós


Qüestions com el patrimoni històric i/o arqueològic i la seva difusió entre el públic en general semblen que estan (re)prenent el seu espai a la ciutat de Sant Feliu. Després molts anys on semblava que havien caigut en desgràcia (coincidint amb la crisi econòmica i el descrèdit de les humanitats) diferents iniciatives estan apareixen i fent-se un lloc al calendari d’activitats de la nostra vila. A les activitats com la Setmana del Patrimoni (amb dues edicions) o els cursos d’arqueologia (també amb dues entregues) s’hi afegeix ara la primera edició d’aquest seminari que porta per títol Actualitat, reptes i noves propostes al voltant del nostre patrimoni.

Superar els marges de la formació

L'USLA ha incorporat darrerament al seu catàleg d’activitats i formació diferents iniciatives vinculades a la formació i difusió dels valors patrimonials. Als dos cursos d’arqueologia local i comarcal s’han sumat diferents sortides a jaciments, exposicions i museus en un intent de consolidar un nou espai d’aprenentatge  permanent. Ara volen oferir una nova activitat que superi els marges constrictius dels cursos (temàtiques i cronologies restrictives) per crear espais de millora dels coneixements i debat – diàleg amb aquells especialistes que treballen dia a dia amb el patrimoni. Amb aquesta intenció han organitzat aquest seminari que comptarà amb les  següents sessions, temes i ponents:

"Les diferents vessants de la protecció del patrimoni cultural" Adam Picón (Agents Rurals) 23 maig 19h
“El Palau de la Torre Blanca: elements patrimonials i polèmiques polítiques” Jordi Jiménez (USLA) 30 maig 19h
“Recerques arqueològiques a les coves del sud-oest del Llobregat”Pablo Martínez (CIPAG) 06 juny 19h
“Futur Monument a la Presó de Dones de les Corts”Núria Ricart (UB) 13 juny 19h

Amb aquesta aposta l'USLA vol consolidar un espai al calendari dedicat a aquest tipus d’iniciatives on de manera anual tinguem l’oportunitat d’apropar-nos a aquest temes en format proper, interessant i atractiu.

Recordeu que totes les sessions tindran lloc a les aules de l’Ateneu Santfeliuenc i son gratuïtes!

Comentaris

Jordi jiménez Zamora Sant Feliu de Llobregat
4.
#3 Fins ara els seus comentaris son "arriben tard", "pot ser positius" i "siguin benvinguts" Tots tres enunciats de manera displicent i amb un aire de certa superioritat que, realment, no se que vol indicar. Ben bé sembla que darrera del comentari "es que no fan res" vingui aquell que diu "això no serveix per a rés" quan algú fa alguna cosa. Ja son uns quants els comentaris que m'arriven d'aquests tipus; alguns son pitjors perquè només se'n recorden del patrimoni quan el seu està en perill! En definitiva, el perro del hortelano i les xarxes socials al segle XXI. Nosaltres seguirem endavant, amb el benplàcit de les xarxes o no. El resultat de la primera sessió així ens ho indica.
Jordi Jiménez Zamora (coordinador del Seminari)
  • 2
  • 4
Jordi Casanovas SF
3.

#2 Crec que la seva tasca pot ser positiva. El que deia és que han trigat molt en arribar. Siguin benvinguts.

  • 3
  • 2
Jordi jiménez Zamora Sant Feliu de Llobregat
2.
#1 Llavors, segons vosté que hem de fer? Dedicar-nos a una altra cosa? La nostra idea (a la USLA) és parlar i dialogar per crear opinió, eines i consciència crítica però sembla que el món ja s'ha acabat i no podem fer res. Doncs, miri, no. Seguirem aportant aquestes petites píndoles de formació i informació des de posicions "no frontistes" i sí des de la defensa del diàleg (no tothom té la mateixa idea de patrimoni) i la recerca dels camins que permetin la millor defensa dels nostres recursos materials - històrics - arqueològics.
Jordi Jiménez Zamora (dissenyador i coordinador del Seminari "Actualitat, reptes i noves propostes al voltant del nostre patrimoni)
  • 3
  • 4
Jordi Casanovas SF
1.

Aquest curs arriba tard. Els franquistes es carregaren la presó i els del PSUC feren malt bé el Parc Nadal i es carregaren la balaustrada de Can Ricard. Sense demanar-nos permís als ciutadans. Coses de les majories absolutes.

  • 3
  • 3

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat