L'exposició "Disparos de punk" celebrarà el 40è aniversari de l'eclosió d'aquest fenomen musical

La mostra de la fotògrafa local Elsa Cambra Fosca s'inaugurarà el 15 de juny al Bar de l'Ateneu Santfeliuenc

Jordi de Amorós
 
Habitualment tenim una visió reduccionista de tot el que succeeix al nostre voltant; la velocitat pròpia de l’actual societat d’informació, i de les xarxes socials, moltes vegades ens juga males passades i vol consumir els fenòmens socials a la manera “fast food” sense deixar-nos pair els elements principals (nutrients i vitamines, podríem dir).
 
Alguna cosa semblant ha passat amb el punk; fenomen juvenil aparegut a mitjans dels anys 70 que va ser motiu de portades i notícies per ser immediatament reduït a escombraries tot just dos anys després de la seva eclosió.
 
Ara, quan es celebren quaranta anys de la seva aparició, un projecte col·lectiu local vol recuperar les essències i elements constituents (els nutrients que dèiem) per reivindicar la seva validesa actual com a moviment musical tant contestatari com propositiu.
 
Per això, des del 15 de juny, i fins al 15 de juliol, es podrà veure al Bar de l’Ateneu l’exposició fotogràfica “Disparos de punk” que s’acompanyarà de la presentació del fanzinePUNK (1976 - 2016) Quaranta anys de fúria”.
 
A trets fotogràfics!
 
L’exposició és una producció de la fotògrafa local Elsa Cambra Fosca que des de l'any 2003, quan va descobrir el punk, ha recopilat tota una col·lecció d’instantànies, en pulcre blanc i negre. La col·lecció s’ha conformat al llarg de l’assistència a múltiples concerts on es copsa l’esperit i la rauxa propis d’aquests incendiaris moments. Una vintena d’aquests instants intensos (on es certifica que de vegades ser fotògrafa pot ser un esport de risc) conformen el conjunt d’aquesta exposició. Podrem veure bandes, centres socials ocupats i casals populars, així com un públic en comunió permanent amb els intèrprets, superant (eliminant podríem dir) les barreres que habitualment separen a aquests dos elements. En definitiva, la mostra és un exemple de la importància d’aquests concerts, autèntiques performances.
 
L’oportunitat, però, ha donat peu a la trobada amb d’altres elements locals que tenen com centre neuràlgic d’acció la música moderna feta a Sant Feliu: J. & J. Produccions. És aquesta cèl·lula binaria la responsable de projectes com Ràdio Transmissions (la secció musical i roquera del magazine radiofònic El Mirall) o l’espectacle Ian Curtis. Camina en silenci. En aquesta ocasió són els responsables dels textos presents al fanzine que recullen, des d’una posició de seguidors i persones influenciades pel gènere, els principals elements que podrien definir el moviment. La presentació serà el moment també per recordar la presència del punk a casa nostra.
 
En definitiva, la proposta expositiva redunda amb aquella idea que diu punk's not dead!
 
Si teniu interès o curiositat per veure i escoltar de què va tot això, dimecres 15 de juny, a les 19h al Bar de l’Ateneu, teniu una cita ineludible.

Comentaris

Unx Andabaxaqui
1.

Nada ha cambiado:

https://www.youtube.com/watch?v=N4ydN3Z1UNs

  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat