Menys participació i un resultat molt similar al del 20D a Sant Feliu

En Comú Podem torna a guanyar les eleccions generals a la ciutat

  • Comparativa dels resultats del 26J amb els del 20D / Gràfica elaborada per Glòria Casanellas
    Comparativa dels resultats del 26J amb els del 20D / Gràfica elaborada per Glòria Casanellas
  • Comparativa Sant Feliu-Catalunya / Gràfica elaborada per Glòria Casanellas
    Comparativa Sant Feliu-Catalunya / Gràfica elaborada per Glòria Casanellas

Carme Verdoy

Les segones eleccions generals en mig any deixen a Sant Feliu un mapa de resultats molt semblant al del desembre. En aquesta ocasió, però, han anat a votar un 6% menys de santfeliuencs que al 20D: ha votat un 71,28% de la ciutadania. 

En Comú Podem guanya però disminueix lleugerament i el PSC millora sense créixer en vots

Els dos partits més votats a Sant Feliu són, igual que al desembre, En Comú Podem i PSC, tot i que s’escurça de 10 a 8 punts la distància entre tots dos al municipi.

D’aquesta manera, En Comú Podem, la coalició que integra ICV, EUiA, Equo i Podem, ha tornat guanyar les eleccions a Sant Feliu amb 6.727 vots, que representen un 28,7% del total. Tot i això, perden gairebé 700 vots i un 0,7% del percentatge de vots que va obtenir el 20 de desembre.

La coalició es manté també a Catalunya com la força més votada amb un 24,51%. Un resultat molt semblant al del 20D, tot i el descens mínim d’un 0,2% dels vots.

El segon partit més votat ha estat de nou el PSC, que continua perdent vots però millora lleugerament els resultats del desembre. Així, han rebut 236 vots menys però creixen un 0,6% en percentatge de vot: arriben ara als 4.731, que són un 20,2% del total.

A Catalunya també continuen com a tercer partit més votat i amb un increment del 0,4%.

Ciutadans perd votants i el PP en recupera

El tercer partit més votat a Sant Feliu torna a ser, igual que al desembre, Ciutadans. Però és el partit que més vots ha perdut des del desembre 739. En total, el partit ha aconseguit el suport de 3.226 santfeliuencs. En percentatge representen un 13,8% del total, 2 punts menys que al desembre.

També perden força en el conjunt de  Catalunya, on reculen una posició i queden com a sisena força, amb un 10,9% dels vots.

En canvi, el PP millora els seus resultats a Sant Feliu i passa el contrari que amb Ciutadans, és el partit que més vots guanya: 244. En percentatge de vot, augmenten gairebé 2 punts fins arribar al 13,5%, que són 3.173 vots.

En relació a Catalunya, és cinquena força i el percentatge que ha tret és molt semblant que a Sant Feliu, un 13,3.

ERC millora els resultats i CDC perd més força

ERC és el cinquè partit més votat però continua sumant vots i és l’altre partit que ha guanyat suport a Sant Feliu comparat amb les eleccions del desembre. Han rebut 80 vots més i, en total, n’han aconseguit 2.874 vots, que són un 12,27%, un 1,2 punts més que el 20D.

A Catalunya també millora encara més els resultats i aconsegueix un 18,17% dels vots, situant-se de nou com a segona força.

Per contra, CDC continua a la baixa i torna a situar-se per darrere d’ERC. Ha obtingut un 7,9% dels vots, que és mig punt menys que al desembre. En total, han tret 1.855 vots, 258 menys que al desembre.

A Catalunya Convergència, que al desembre es presentaba sota les sigles Democràcia i Llibertat, és tercera força, amb un 13,92% dels vots.

El PACMA aconsegueix mig miler de vots

Menció a part mereix el PACMA, que gairebé ha doblat el resultat que va aconseguir al desembre i amb 502 vots té un 2,1% dels vots. És un percentatge més alt que el que va obtener Unió al desembre, que en aquestes eleccions no s’ha presentat, després de treure un 1,5% dels vots.

Un resultat més favorable que en el conjunt de Catalunya, on el partit animalista ha obtingut un 1,72% dels vots.

Podeu veure la galeria d'imatges de les votacions aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat