Los Sobraos, cap de cartell del concert de la Festa de Tardor

El cartell del Sant Feliu Sona es completa amb Plane, Santos i Rising Vibz Shocase

Carme Verdoy

Per quart any consecutiu, la nit de concerts de Festa de Tardor mantindrà el format del Sant Feliu Sona. Una aposta que es basa en la programació de bandes santfeliuenques, o que compten amb algun membre del grup vinculat a la ciutat.

El concert serà el dissabte 8 d’octubre, el segon dia de Festa de Tardor a partir de les 22h.

De la rumba de Los Sobraos al pop-rock de Plane i Santos

Aquest any el cap de cartell és el grup de rumba Los Sobraos, que estan celebrant el vintè aniversari de la banda sorgida de Sant Feliu i que preparen un show especial. El grup  està format per Juan Carlos Cordero, Juan Luis Vizcaíno i Juan José Gómez i va  néixer el 1995. Des de llavors han publicat prop d’una desena d’àlbums i han aconseguit discs d’or i de platí. Ara la banda torna a la càrrega amb un nou disc titulat “Reset”, en motiu del 20è aniversari. Escolteu-los aquí.

Amb un estil ben diferent, també actuarà la banda de pop-rock Santos, que ara fa un any va publicar el seu segon disc “El sueño del mamut” i que en l’últim any han presentat arreu de l’Estat.El grup està format per  Santos Berrocal, Roger Marin, Jordi Calatayud, Alex Vivero, Andreu Cunill i el santfeliuenc Florenci Fluren Ferrer. Escolteu-los aquí.

La jove banda santfeliuenca Plane és un altre dels noms que es podran veure el 8 d’octubre. El grup està format per Toni Orduña, Sergi Pisabarro, Leo Alvarado, Adrian Álvarez i Marc Vega. El seu estil es mou entre el pop-rock britànic i el funky. Aquest any han publicat el seu disc de debut: “Mundos paralelos”. Escolteu-los aquí.

La nit s’acabarà al ritme de Rising Vybz Shwocase, que aquest cop comptarà amb col·laboracions de músics de la banda The Penguins, Ramon Mirabet, Alex Bass i Adala.
 
Un model que podria arribar al seu final

Segons ha pogut saber Fetasantfeliu, amb la quarta edició del Sant Feliu Sona, sembla que es posarà punt i final al model de Sant Feliu Sona, basat en el concepte d'un petit “festival” de grups i músics locals. Després de quatre anys, l’aposta sembla haver esgotat les seves millor virtuts i reclama un replantejament del concert de Festa de Tardor.

El model va arrencar el 2013, amb un concert on van tocar Cybee, Ramon Mirabet, Síbaris i The Penguins. Un any més tard, el 2014, van actuar OBK, Nagore Cedeño, The Soul Mamas i Rising Vybz Sound i en l’última edició ho van fer Sidonie, Mostaza Gálvez, Rombo i Mai. A més, un any abans que comencés el Sant Feliu Sona, també es va viure una nit de concerts de segell local durant la Festa de Tardor. En aquella ocasió l’organitzava Pop a Prop i van actuar Sidonie, La Bien Querida i Gasca.

Ara fa un any des de Fetasantfeliu vam obrir un debat al voltant del format del concert de Festa de Tardor amb un “cara a cara” entre dos col·laboradors de Fetasantfeliu, que podeu recuperar aquí.

Comentaris

Jesus Sant Feliu
14.
Ja ni ha prou, q no veuen q aquet format esta caduc? Esta molt be q volguin promocionar grups locals, xr tenen tot l'any per fer-ho, i perdoneu xr hi han grups i grups, no es el mateix q toquin un Ramon Mirabet, un Sidonie, uns the penguins... que altres grups desconeguts. Pots portar un grup local potent i despres rematar amb una bona orquestra q a mes a tothom li agrada, encara recordo la orquestra tandem i ho va petar a la lluiscu com ningu. Es la nit principal de festa major i la gent vol ballar i passar-ho be, q despres de un dels millors correfocs que hi ha a mi mentra un bajon veient el cartell dels ultims anys. No tothom pot sortir totes les nits d concerts a les diferents sales q tenim pero un dia q pots, vols sortir q sigui a lo grande, q quan comento als companys d feina, treballo fora, el concert q tenim es pixen d riure.
Si us plau, ajuntament feu un esforç o deixeu-vos aconsellar qe aixi no nem be.
  • 12
  • 3
Cristina Sant fe
13.
#12 Hola! Sóc usuària habitual dels concerts dels Pagesos, em compro discos i vaig a molts concerts. Tot i això, no trobo encertada la programació de dissabte per la festa de tardor. Crec que generalitzes massa... tenim dret a opinar, no? No per no estar d'acord amb aquests concerts som persones incultes musicalment. Amb els meus respectes pel grup, trobo un error la programació amb "los sobraos"...quina pena que hi hagi qui no vol veure-ho i que haguem de patir-ho els santfeliuencs i santfeliuenques.
  • 12
  • 2
Oscar Sant Feliu
12.

Me hace gracia la gente que tanto se queja de la programación cuanto gastara al año en comprarse discos,ir a conciertos o si saben donde esta la Sala Els Pagesos donde se programa cada semana con bandas de diferentes estilos y muchas veces incluso son gratuitos y no va ni Perry Mason!! En fin,un cambio quizás para Festes Majors si,pero no os quejéis tanto y a ver si os veo mas en salas apoyando a bandas que esta ciudad tiene una riqueza musical increíble!!

  • 6
  • 8
Marta Sant feliu
11.

Jo proposo una orquestra, de les bones! O un estil "hotel cochambre", grups de versions que fan festa per a totes les edats i durant moltes hores! Un any va venir jna orquestra i va ser genial! Tots contents! Prou "invents" per Festa Major...els altres "cicles de música" es poden fer durant l'any! Sembla ser que aquest estil de concerts Sant Felij Sona és "la ceba" d'algú, obrim la ment a altres propostes i canviem el format, renovar-se o morir!!

  • 9
  • 0
Jordi Casanovas Saladrigas Sant Feliu de Llobregat
10.
#7 tinc la sort d'haver viscut l' explosió de la música dita "pregresista" a casa nostra (Bcn primers anys 70). Anava amb el Mengado al Price a veure AGUA DE REGALIZ+ MAQUINA+ OM i també varen veure allí Splash i fins i tot al Carlos Santana en matinals molt ben fetes.

Ara a SF hi ha una bona collita de músics locals potents... doncs tindrien que tenir preferència a l'hora dels contractes i després els Manel i els Sobraos i el Peret si un dia d'aquets resucita sense oblidar la maldestra cançó catalana, que ja no és nova però que encara hi és i on encara hi neixen flors.
  • 3
  • 5

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat