La festa més especial del doble aniversari de The Penguins, a casa

Dijous estrenen documental a CineBaix i dissabte faran concert de Reggae per Xics i per adults

Aquesta tardor ha fet 10 anys que The Penguins va fer un concert de primera vegada: va ser l'octubre del 2006 a les festes alternatives de La Petita. Una dècada més tard, la banda continua en plena forma i reivindicant la música com a impuls vital i transversal per a totes les edats. I ho fan a través d'una doble proposta: de dia amb el projecte Reggae per Xics, que reinventa cançons del repertori tradicional català a través dels ritmes jamaicans, i de nit amb la seva proposta per adults. A la primavera van estrenar dos discs, durant aquests mesos l'han girat arreu del país i ara aterren a casa, a Sant Feliu.

 

Volíem reivindicar les nostre arrels en una ciutat on la gent sempre ens ha donat molt suport, sobretot als inicis”, explica l'Eduard Polls, saxofonista de The Penguins. Per això la banda estrena el documental a CineBaix i ofereix un doble concert a Sant Feliu. Polls destaca que “teníem ganes d'agraïr aquest recolzament amb un concert de celebració d'entrada gratuïta. És un concert que hem organitzat nosaltres mateixos, des de la banda, dedicant temps i esforç a la preparació, difusió i producció perquè tot plegat surti bé”.


Estrena del documental amb catifa vermella


L'estrena del documental The Penguins & Reggae per Xics. L'impuls de la música serà aques dijous a les 20h CineBaix. Dirigit per Jep Jorba, de Poca Broma Produccions, el documental descobreix les claus del fenomen Reggae per Xics (RPX) i fa un repàs de la història de la banda. Podeu veure el tràiler aquí.


El documental està narrat a través de diferents mirades: la dels músics, la del públic i la dels crítics i col·laboradors. Inclou fragments d'entrevistes amb membres de la banda, The Penguins, a més d'acompanyar la Juno (una petita gran fan santfeliuenca de Reggae per Xics) en un concert de la banda i acostar-se al projecte des del crític musical Nando Cruz o el músic Ramon Mirabet.


L'estrena serà dijous a les 20h a CineBaix, en un passi amb entrada lliure que inclourà photocall, catifa vermella, pastís d'anviersari i sound system.

Presentació del vinil en un doble concert a la Sala Ibèria

La celebració continuarà dissabte, amb el que la banda ha batejat de “jornada pingüina”, amb un doble concert a la Sala Ibèria, on també hi haurà exposicions d'aquests 10 anys d'història i en què es presentarà el vinil que la banda acaba de publicar, dels discs estrenats a l'abril Reggae per Xics 5 anys i X (Buenritmo, 2016).

A les 12 del migdia faran un concert de Reggae per Xics i a la nit serà el torn del concert de celebració de 10 anys de la banda, en què comptaran amb col·laboracions especials i sorpreses. A més, també servirà per commemorar el desè aniversari de la Teteria, que oferirà servei de bar a la sala Ibèria. L'obertura de portes serà a les 22.30h, amb Rising Vybz Sound que obriran la nit. L'entrada és lliure però l'aforament és limitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat