L’espai d’opinió. Us i abús

Amics del Feta. Avui, encara sota els efectes de la vostra (nostra) festa de presentació de l’Anuari i la nova web, voldria posar a la vostra consideració la possibilitat de canviar el format de l’espai d’opinió. Tractaré d’explicar-me.

Sota la capçalera d’opinió hi ha l’espai de blogs. Espai de lliure expressió, on els que la nostra incontinència fa que “ens escrivim a sobre”, hi aboquem els nostres pensaments de tots els colors. En la meva opinió, la resta d’espais d’aquesta capçalera queden eclipsats pels blogs. Per exemple l’editorial que es manté immòbil com a carta de presentació. Trobo a faltar que us mulleu. Que digueu la vostra sobre el que passa. Segur que això comporta riscos, però sou joves i valents. Us animo a pensar-hi.

Em preocupa força més, quan sota el paraigües d'“opinió”, s’usa l’espai per fer mítings “contra”, dirigits sens dubte a la “parròquia”. Quan per donar consistència a l’argumentació, es fan servir desqualificacions. Quan es recorre a frases celebres d’altres erudits per justificar les pròpies. Quan s’usa la paraula ”ley” en benefici propi, obviant que les lleis les fan els homes i no sempre a mida de tothom. I menys quan no les fa el legislatiu sinó l’executiu.

També trobo excessiu, la llargada i freqüència de determinats articles que fan que aquest espai sembli de propietat privada.

En cap cas us demano que censureu articles ni persones. Segur que la incontinència continuarà i malgrat tot, ens seguireu obrint les portes a totes i tots. El que us demano és que discrimineu. Que quan obrim l’espai d’opinió per llegir-lo i trobem articles d’opinió. No de tota mena.

Així, pels amants del míting, us proposo obrir una capçalera que es podria anomenar “Tribuna”, en referència a l’espai parlamentari destinat a aquest ús. I pels que prefereixen expressar en veu alta pensaments profunds, l’espai es podria anomenar “El Racó de Pensar”.

Crec que si es fa així, ames de mantenir el respecte al dret de tothom d’expressar-se en llibertat, quedarà mes clar l’interès que desperten els nostres punts de vista.

En canvi, en el que sí que us proposo ser taxatius és en l’extensió i la freqüència dels nostres articles. No se’ns ha de permetre castigar als lectors amb la nostra incontinència.

En resum. Ja que nosaltres no posem seny, potser que ens poseu a ratlla.

Respectuosament,

Jaume Serna
  

Comentaris

Sergio Podadera Sant Feliu de Llobregat
1.

Sóc un dels "incontinents" i penso que téns raó. No puc evitar escriure molt i amb molta freqüència, però sóc conscient que això eclipsa la resta per simple excés de presència. Procuraré espaiar més els articles. I si em suggeriu tenir un espai a banda per no ocupar massa el d'opinió no hi trobaré cap problema.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat