A les Festes de Nadal omplir de vida el cor de Sant Feliu, recolzant el comerç de proximitat

El temps passa volant i queden lluny les eleccions municipals i la constitució del nou Consistori, és mes, ja estan aprovats els pressupostos municipals per l’any 2016 que marcaran la vida de la ciutat. El temps que ens ha tocat viure ; sacsejats pels esdeveniments diversos que ens envolten, de noticies convulses a tot arreu, el fenomen de la globalització, la crisi ecològica del planeta, tot just no ens permet posar cert ordre a la nostra vida i plantejar-nos perspectives de futur.

Vivim en un estat d’incertesa gaire bé permanent.
La gent que té feina, no sap fins quant podrà mantenir-la, -per allò de l’acomiadament objectiu per pèrdua de negoci o de beneficis i que està vigent des de l’aprovació de la reforma laboral-. Però és encara mes incert el futur de les persones a l’atur de llarga durada (dones i homes), que perceben el subsidi de 426€, i les persones que han esgotat les prestacions, i els joves que no han tingut l’oportunitat d’incorporar-se al món laboral ecc. Tot això afecta al cor de la nostra ciutat , a l’economia de la nostra gent, que és qui fa que funcioni el petit comerç i les petites empreses. Sense feina o amb feina però amb salaris precaris, l’economia passa a ser en alguns sectors de mera supervivència, i al final l’objectiu de molts comerciants és resistir i esperar a que arribin temps millors..

També, s’ha constatat, que cada vegada més s’avancen les llums i decoració nadalenques, s’incita a les compres prematures, a anar preparant els regals i també es remouen algunes consciencies i les iniciatives solidaries es multipliquen - apadrinar, col·laborar amb els bancs d’aliments- això últim també passa a formar part del decorat nadalenc, necessari sí, però la solidaritat , hauria de ser un valor més quotidià. La realitat és que, els comerciants de la nostra ciutat, tenen poca oportunitat de negoci, la possibilitat de competir amb els grans centres comercials és cada vegada més petita, i els locals comercials de la localitat, estan buits gran part de les hores del dia.

És veritat, hem canviat els hàbits de consum , de oci, la ciutadania, o una gran part de la mateixa, s’ha deixat portar per una nova corrent de consum, d’immediatesa ,el aquí i el ara , la satisfacció sense espera. La cultura de l’ individualisme i el consum exacerbat ha triomfat. Hem sacrificat la cultura de la sociabilitat, del contacte visual i proper amb els comerciants de tota la vida, per l’anonimat, pot ser ens hem tornat egoistes, comodons ? o simplement hem caigut en una tela d’aranya molt atractiva i suggerent, que finalment ens ha atrapat: els multi cinemes, la restauració, el shopping en els grans centres comercials son el destí de moltes famílies els caps de setmana. Hi ha una pregunta que cal fer-se, això beneficia al nostre benestar, a les nostres tasques? Ho deixo per la reflexió de cadascú.

Hauríem de posar a treballar l’ ingeni amb el recolzament de l’Ajuntament de Sant Feliu per provar de que els veïns i veïnes retornem a les petites compres del negoci del costat de casa i dels carrers més comercials del municipi aquest Nadal, però també durant l’any, incentivar que es compri a la nostra ciutat, revertiria en generar més feina. La majoria de comerciants, que en molts casos, també son veïns, invertirien a la ciutat i amb això es generaria més riquesa, també hauria l’ implicació de més agents socials i a la vegada augmentaria la capacitat recaptatòria del Ajuntament, això es podria dedicar a millores del sector i també a promoure altres projectes socials i culturals.

S’ha d’omplir de batecs el cor de Sant Feliu, que la gent passegi pels seus carrers i generar moviment a les seves botigues, als seus comerços.. L’Ajuntament i tots els grups municipals haurien de promoure mesures de protecció i incentivació del comerç local fomentant el consum responsable, per així rebutjar el superflu i ajudar al medi ambient i la sostenibilitat.
Donem suport a les campanyes: aquest Nadal De Botigues et porta "oro", el 3 de decembre nevarà a Sant Feliu.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat