Recuperem el govern legítim de Catalunya

L’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola ens va deixar als catalans i catalanes sense el nostre govern. I la imposició de les eleccions d’aquest proper 21 de desembre ens posa davant l’obligació de votar uns representants, quan ja els tenim i sota una amenaça de que si no surt una majoria unionista continuaran les restriccions i la repressió sobre les nostres institucions i el nostre poble.

El bloc unionista, amb un PP al capdavant que a Catalunya només representa al 8% de la població i el 39% si sumem C’s i PSC, ha decidit que poden aplicar les lleis a mides dels seus desitjos mentre els Comuns s’ho miren tot des de la barrera. Ho han fet, a més, amb la complicitat d’un sistema judicial que pren decisions directament partidistes i que afecten greument la campanya electoral. L’exemple més ridícul, que no el més sagnant, el trobem en la prohibició de la presència del color groc.

De tot aquest procés l’única lectura possible és que des de l’Estat no han entès en cap moment el poble català. Mentre que des de Madrid esperen que es produeixi un punt d’inflexió, des del PDeCAT a Sant Feliu estem absolutament convençuts de que aquestes eleccions imposades són una oportunitat, per reafirmar-nos una vegada més, en la nostra voluntat de que els catalans no volem seguir a Espanya.

El nostre país compta amb un govern legitimat pel poble i ara tenim una oportunitat de restituir-lo. Per aquest motiu des del PDeCat us demanem el vot pel president Puigdemont a través de la llista unitària i transversal de JUNTS PER CATALUNYA ja que aquesta és l’opció que garanteix la continuïtat del projecte democràtic sortit de les urnes el 27S de 2015 i del 1-O de 2017 que la intervenció de l’estat ha aconseguit posar en suspens, però no aturar. Volem que s’acabi amb l’aplicació de l’article 155 de la constitució i exigim l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels nostres representants a l’exili, per tal de restituir la República.

Aquestes són reclamacions que tots els catalans i catalanes hem de fer nostres i que, ara per ara, només podrem exigir a través d’una resposta majoritària a les urnes.

Hem demostrat sobradament al llarg dels darrers anys que les paperetes no ens fan por, al contrari, que la nostra principal voluntat és poder expressar-nos de manera democràtica i pacífica. Per aquest motiu hem d’aprofitar que aquesta és precisament una de les nostres fortaleses per tal de participar de manera massiva i contundent.

Ens han donat una empenta. Ens han tirat al terra. Però no han acabat ni amb nosaltres ni amb les nostres esperances. Ens volien agenollats i ens trobaran dempeus.

Comentaris

Andrés Romero Cornellà
3.

Totalment d'acord amb Raiyull, un govern legítim governa per tota la ciutadania i el govern cessat ho feia per una part... ¿sectarisme?

La legitimitat d'un govern, es guanya a les urnes (eleccions autonòmiques), però també es guanya amb la forma de governar, fent-lo per tothom i respectant les minories i les lleis.

Sincerament, espero que les eleccions del 21D guanyi el poble i hi hagi una nova malloria parlamentària no nacionalista que treballi per tots i totes des d'una perspectiva progressista: de més drets socials, liquidar la corrupció i de respecte de les lleis per transformar-les i posar-les al servei de la gent..
Els qui han provocats els problemes a Catalunya (partits indepes), no poden ser la solució. El Federalisme és la solució.
  • 4
  • 1
Andrés Romero Cornellá
2.
La aplicación del artículo 155 de la Ce por el gobierno de España no surge de la nada, se aplica porque el govern de Cayalunya se había saltado las leyes propias (Estatut) y las de España (Ce) y entre otras las resoluciones del Tribunal constitucional... También porque el Procés y la DUI, llevaba al país a una situación de inseguridad jurídica que afectaba a la economía catalana gravemente y dividía a la sociedad entre buenos los indepes y los malos y traidores las personas que simplemente no ven a la independencia como solución. Además Puigdemont podía haber dejado en suspenso la aplicación del 155 simplemente convocando elecciones autonómicas.

Pero parece ser que en algún momento el independentismo ha perdido el vínculo con la realidad social, vosotros a lo vuestro,
mirada unidireccional, los problemas reales de la gente parece que importan poco. Los dirigentes indepes viven en una realidad paralela, en su republica catalana imaginaria y eso sí, con un victimismo por doquier.

Es verdad, que el movimiento indepe es muy numeroso y sus ideas, las de la mayoría de sus miembros, aunque no esté en casi nada de acuerdo, son totalmente respetables, siempre que se mantengan y se expresen mediantes cauces democráticos y respeten las leyes. Pero el erre que erre con el Procés y la tentación de más DUI, lo que va a provocar es un agotamiento de la ciudadanía y un empobrecimiento económico, social y cultural de la sociedad catalana.

Mirada positiva, trabajemos desde lo que nos une que es mucho, recuperenos los valores de la cooperación, reforcemos las instituciones democráticas catalanas y españolas y recuperemos la autoconfianza en un proyecto común, el federalisno puede ser la solución.

La "supremacía" de una parte (por mucho apoyo que tenga ), sobre la otra parte, en cualquiera de los escenarios, Catalunya, España, Europa, no nos lleva a ningún lugar positivo. En un mundo globalizado, lo que nos hace más humanos, no es levantar muros y odios, sino darnos la mano e impulsar los valores de la paz, la ecología, los derechos de los trabajadores, la democracia y luchar contra la corrupción.

El municipalismo puede contribuir y mucho, en generar contextos que favorezcan el sentimiento de "un sol poble", sin divisiones negativas y abordando los problemas reales de la gente dando soluciones. ¡¡Ojala entre todos y todas lo podamos conseguir!!
  • 4
  • 1
Raiyull Sant Feliu de Llobregat,
1.

Un gover legítim?
que pressunta-ment prevarica, menteix, no respecta y governa per menys de la meitat del poble català, que es situa fora de la llei no respectant les pròpies lleis del Parlament?.
La legitimitat no la dona la forca del carrer, ni les votacions fraudulentes, la legitimitat la dona, treballar per tot el poble català(tot i que no siguin dels seus) respectar les lleis catalanes y si volen camviar-les seguir els prossediments establerts.

  • 5
  • 2

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat