Perdre un llençol a cada bugada

El Ple del mes d'abril va ser un exemple d'aquesta afirmació.Cada cop que l’indepentisme “tensa la corda” per suports.

Tots els grups polítics van rebutjar la moció que va presentar Ciutadans per retirar la pancarta, que fins llavors era al balcó de l'Ajuntament, amb l'excepció del proponent i el Partit Popular i l'abstenció del grup de Veïns.

Una pancarta que reclamava "llibertat i diàleg" com a fórmula per abordar la sortida a la situació política que s'està vivint a Catalunya des de fa més de 5 anys. Una pancarta que mostrava amb un "no als empresonaments" la discrepància amb l'ús excessiu de la presó provisional en persones que han estat encausades, però encara no han estat jutjades, per la qual cosa ha de prevaler el principi de presumpció d'innocència en relació a els càrrecs que el jutge Llarena els imputa.

Aquests dos raonaments i arguments polítics són tan potents i diàfans que podem subscriure'ls fins i tot persones i grups polítics, com el PSC, que no estem - ni estarem mai - per la independència i les seves decisions unilaterals, ja siguin de trencar la Constitució, l'Estatut i el reglament del Parlament, de convocar referèndums il·legals o de declaracions unilaterals d'independència. En una democràcia només hi ha un camí, el del diàleg, la comprensió, la convivència i el respecte a les diferents voluntats i opinions, així com a les normes per a assegurar la igualtat entre tots.

Així ho vam entendre i per això així ho vam acordar en el seu dia en l'equip de govern.

El rebuig de la proposta de Ciutadans de retirar-la, s'ha de llegir com el que és, l'expressió d'una voluntat per avançar en la solució des de la política i dins de la política, que va més enllà dels límits que l'independentisme té entre la nostra societat i més concretament a la nostra ciutat, on mai ha arribat a la majoria social. Perquè Sant Feliu no és ni ha estat mai independentista.

No obstant això, l'independentisme -primer el PdeCAT en solitari i després conjuntament amb ERC- no estava satisfet i “va tensar la corda”. En la seva fugida cap a endavant volia i necessitava anar més enllà. Per això va plantejar i va sostenir una moció on el llaç groc, que simbolitza la seva proposta partidària de com volen aconseguir la independència, substituís la pancarta del balcó. Pancarta que tan sols tres hores abans s'havia defensat majoritàriament i s'havia aprovat la seva continuïtat per una majoria de 15 vots.

Malgrat el nostre vot en contra, el suport d'ICV-EUiA a la moció independentista, ha fet possible que per una majoria de 12 vots el llaç groc, que representa no només a menys persones, sinó també uns objectius i una forma de fer que genera més rebuig, tensió i divisió entre la ciutadania, pugui presidir la façana de l'Ajuntament de tots.

L'aprovació d'aquesta moció ha estat un profund error polític. És sabut que l'independentisme necessita cohesionar els seus mitjançant la radicalització del seu discurs, lemes i símbols i, darrerament, també les pràctiques. Però amb això no aconsegueix nous adeptes a la seva causa, només que més i més gent es separi amb més decisió d'ells. Per tot això, resulta incomprensible que ICV-EUiA els hagi donat suport.

 

Comentaris

Jordi
La Sra. Borrell diu que el llaç groc "representa uns objectius i una forma de fer que genera més rebuig, tensió i divisió entre la ciutadania". M'agradaria informar-la que està confosa: el llaç groc no té res a veure ni amb la independència, ni tan sols amb la democràcia, sinó que té a veure amb l'amor, amb l'apreci i el record a unes persones que són a la presó, i prové d'una cançó del 1970. Aquí la teniu: https://www.youtube.com/watch?v=9CDf8W6ghvg

Tot i així, no tothom al PSC està confós: la façana de l'ajuntament de la Roca del Vallès, amb alcalde socialista, està presidida per un gran llaç groc. Aquí teniu la notícia: http://elmon.cat/politica/ajuntament-socialista-protesta-contra-presos-politics
En resposta a Jordi
Tina Sant Feliu
17.

Que bonica, la cançó del llaç groc, Jordi! Ara em venen ganes de sortir a penjar centenars de llaços grocs per Sant Feliu!

  • 16
  • 6
Jordi Sant Feliu
16.
La Sra. Borrell diu que el llaç groc "representa uns objectius i una forma de fer que genera més rebuig, tensió i divisió entre la ciutadania". M'agradaria informar-la que està confosa: el llaç groc no té res a veure ni amb la independència, ni tan sols amb la democràcia, sinó que té a veure amb l'amor, amb l'apreci i el record a unes persones que són a la presó, i prové d'una cançó del 1970. Aquí la teniu: https://www.youtube.com/watch?v=9CDf8W6ghvg

Tot i així, no tothom al PSC està confós: la façana de l'ajuntament de la Roca del Vallès, amb alcalde socialista, està presidida per un gran llaç groc. Aquí teniu la notícia: http://elmon.cat/politica/ajuntament-socialista-protesta-contra-presos-politics
  • 12
  • 24
Isarn Sant Feliu de Llobregat
15.
Tapar d’ independentisme el que son drets fonamentals internacionals i drets individuals constitucionals es voler enganyar a la gent amb un relat que no s’ ajusta a la realitat penintenciaria d’ unes persones que esperen judici a centenars de kilómetres de les seves families per uns delictes que cap jutjat europeu ha volgut ni tan sols acceptar.

La deriva totalitaria del PSOE per defensar una unitat d’ España, que mai ho serà per la volència i la repressió, te la seva pitjor cara en un PSC capaç d’ ajuntar-se amb l’ extrema dreta per trobar aliances i consol en el seu discurs antidemocràtic en general i anticatalanista en particular.

Sento molta tristor quan veig segons qui aferrar-se a aquests postulats que porten al PSC a fer-se la foto amb el PP, amb el Millo, amb SCC, amb VOX, amb la Falange... i amb Tabàrnia.
  • 17
  • 36
Maria Sant Feliu
14.
No cal ser independentista per entendre que el que s'està fent amb Catalunya és profundament injust i gens democràtic.
El llaç groc simbolitza la solidaritat amb unes persones injustament empresonades únicament per motius polítics. L'afegitiu d'independència el posen alguns interessadament. De tota manera, que si la pancarta, que si el llaç... Per què intenten constantment esquivar el tema de debò?

A molts ens dol, com el concepte DEMOCRÀCIA només està en un bàndol. Els que no volem la independència però som demòcrates, no estem representats. Aquesta és la trista realitat. Jo vull un partit que defensi el no, però que defensi que la decisió la de prendre el poble. I que tingui clar, també, que el dret a prendre aquesta decisió és UNIVERSAL, no depèn de cap Constitució.

Si el seu partit no vol la independència, perfecte. Però vostès son demòcrates, oi? Doncs exigeixin un referèndum i defensin que el que li convé a Catalunya és quedar-se dins d'aquest Estat. Això és fer política que és la seva feina i deixi el debat del llaç. No és la seva feina. Faci la seva feina. No deixeu de dir que Sant Feliu no és independentista, com alguns diuen que Catalunya no és independentista. I la pregunta és com ho sabem? Per les enquestes? Qui fa aquestes enquestes? I doncs si fós així, perfecte. Però per què no ho volen comprovar de debò? Por a què? A la democràcia?

Al final, per molt que ho vulguin allargar, la solució és un referèndum, perquè és l'única opció que dona veu a tothom. Siguin vostès demòcrates de debò, exigeixin un referèndum vinculant i defensin el NO. És l'única sortida que els farà ser demòcrates, dignes i decents. I deixin de desviar les polèmiques cap a llaços i més petiteses per esquivar el debat que no els interessa afrontar.
  • 28
  • 58
Jordi Casanovas SF
13.
El PSC es posiciona clarament: no hi son a favor de l"Independència (aixó implica que estan a favor de la dependencia..oi?).

El que no sé es si estan a favor de la República o de la Letizia & friends....
  • 17
  • 45

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat