Posem una pedra en la ciutat del futur

Els grans canvis, les grans transformacions que ha experiment Sant Feliu de Llobregat en la seva història, han arribat, principalment, seguint el camí que ens marquen de les vies del tren. Ja amb la seva arribada l’any 1854 va suposar obrir el municipi a la seva industrialització i, en conseqüència, a la modernització de la nostra pròpia societat. I així el tren ha estat també la porta d’entrada al municipi dels ciutadans i ciutadanes que ens han ajudat a passar de ser el poble que érem a ciutat que som; a més de permetre’ns gaudir d’una connexió directa amb el nostre entorn immediat i amb una gran ciutat com Barcelona. No és poca cosa.

Novament les vies del ferrocarril, en aquest cas amb el seu soterrament, tornaran a ser un element transformador de la ciutat. Més enllà de tancar una ferida oberta en la nostra trama urbana, la seva desaparició de la superfície és també una oportunitat per a definir els usos que donarem als nous espais públics que es generaran.

La manera en què vivim els nostres carrers i les nostres places és una part fonamental de com vivim el nostre dia a dia. El nostre desenvolupament urbà és fonamental per al creixement de la ciutat, però també per a la nostra mobilitat o per a determinar la manera en la que ens relacionem amb els nostres veïns i veïnes.

Voldria animar-vos a veure sota aquesta perspectiva el procés de participació endegat al voltant al soterrament de les vies del tren. Ens trobem davant d’una oportunitat de ser decisius a l’hora de establir com serà el nostre municipi en les properes dècades i aquesta és una possibilitat que no ens hem de deixar perdre. No tindria sentit que d’aquí a uns anys critiquem allò que avui i ara està a les nostres mans canviar.

Personalment aspiro a que el resultat final del soterrament ens permeti esdevenir una població molt més cohesionada i propera del que som avui en dia. La fractura física que suposa el pas del tren és, en certa mesura, també una fractura social que divideix les persones que vivim en Sant Feliu entre els que resideixen a una banda els que viuen a l’altra d’aquestes vies.

Voldria, en definitiva, que aquest projecte ens ajudi a esdevenir la ciutat capdavantera que aspirem a ser, però sense oblidar i deixar-nos pel camí els valors de comunitat que hem heretat generació rere generació del poble petit que vam ser. El municipi del futur es comença a construir aquí. Poseu també la vostra pedra.

Comentaris

Raúl Cs Sant Feliu
2.

Es lo que tiene de malo decir la verdad. Que te puede estropear las expectativas de pactos futuros. Ejemplo del cortijo al que se han acostumbrado y demostración de la falta de ética de aquellos que nos han gobernado y todavía nos gobiernan. De los que perpetran y de los que miran hacia otro lado. ¿Alguien podría pensa que el partido del 3% iba a aportar algo nuevo? División, separación y... quién sabe.

  • 5
  • 1
Dani Sant Feliu de Llobregat (Plaça Francesc Macià)
1.
Bon dia, Sr. Martí.

Espero no se moleste si vuelvo a insistir acerca de sus declaraciones en la entrevista que concedió a este medio el 08/06/2017.
Le copio más abajo el texto íntegro en el que usted hace referencia a prácticas poco éticas llevadas a cabo por ICV en la etapa que CiU era socio de gobierno.

Año y medio después, ¿no cree usted que va siendo hora de aclarar el contenido de sus palabras?
¿Acaso quiere convertirse usted, con su prolongado silencio, en cómplice de supuestos chanchullos que merman la confianza de la ciudadanía de Sant Feliu en sus instituciones (y, por ende, en el sistema democrático)?

Le insto a que sea valiente, Sra. Martí. ¡Ponga usted esa primera piedra en el Sant Feliu del futuro! Como bien aseguró usted en este medio: la mujer del César no sólo debe serlo, sino parecerlo.

Saludos cordiales,
Dani

-
Quines coses que no us agradaven d'ICV ara sí que es fan?
Temes d'estructura interna de l'Ajuntament. Hi ha moltíssimes coses en l'organització que no ens agraden: la manera com s'organitzen internament els departaments, qui es posa al capdavant, de quina manera es tria el personal... Nosaltres vam aturar algunes coses però ara estan fent el que volen. És una manera d'actuar d'ICV, que molta gent en diu clientelisme, que no ens ha agradat mai.

I des de l'oposició no ho podeu fiscalitzar?
Són temes que se solen resoldre amb un concurs públic que algú ha guanyat. El problema és que les bases són poc objectives o que el criteri d'avaluació d'una entrevista és subjectiu, i davant d'això poc hi pots fer.

Això ha passat en aquests dos anys?
Sí. Però no ho podem denunciar perquè està fet de manera veladament correcta. I no només ha passat en aquesta legislatura, també ens van 'colar' algun gol quan governàvem junts.

I no ho podíeu haver evitat?
Estant a govern, ho denuncies internament, perquè no cal que sigui una informació que traspassi a la resta del poble. Però no te'n surts perquè hi ha un concurs fet, amb tres fases d'examen. Una és més objectiva i les altres dues no ho són tant. Fent una entrevista algú pot aconseguir els punts desitjats. És un criteri subjectiu, però davant d'això no pots dir-hi gran cosa. És a dir que no es busca el millor sinó qui més t'interessa. I si són càrrecs de confiança no passa res, però de vegades ha passat en punts estratègics de l'estructura.

Podeu dir casos concrets?
En podria dir però no els diré.

  • 9
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat