(In) seguretat ciutadana

A Sant Feliu d’un temps ençà s'ha incrementat la sensació d'inseguretat ciutadana, convertint-se en una preocupació per les veïnes i veïns de la nostra ciutat.

Per resoldre-la primer caldrà reconèixer la seva existència, conèixer la seva dimensió i actuar en conseqüència, perquè amagant o reduint la seva importància real no es resoldrà, però magnificant-la, tampoc.

Reconèixer-la vol dir admetre que el creixement de la percepció d'inseguretat és el resultat d'esdeveniments reals que s'han produït a la ciutat, com ara l’increment de furts a les cases durant a l'agost, la baralla durant les Festes de Tardor, o els més de 14 robatoris mitjançant estrebades, amenaces i agressions que van protagonitzar un parell de joves, sense vincles amb la nostra ciutat, durant dos dies i això malgrat la ràpida i eficaç resposta policial que va permetre detenir i empresonar a aquests joves i de les bandes que perpetraven els furts als domicilis .

Conèixer-la suposa tenir en compte que encara que la situació global de la nostra ciutat sigui millor que la d'altres poblacions properes, això no és un consol. No obstant, conèixer-la també ens comporta que tothom diferenciem  entre els problemes de seguretat com aquests i d’altres que tenen a veure amb la convivència i el respecte mutu. Que no l’hi adjudiquem la responsabilitat del que passa a determinades persones o col·lectius sense informar-nos adequadament pels canals oficials o que no ens fem ressò i/o repliquem opinions i rumors no contrastats que de vegades de forma interessada circulen per les xarxes .  

Actuar implica que tota la ciutadania de Sant Feliu i especialment les víctimes directes d'aquests successos, necessiten no només la solidaritat, el suport i la comprensió sinó també, i sobretot, solucions. Unes solucions que, si es vol superar la sensació d'inseguretat que s'ha generat, han de tenir diferents dimensions: policials i de seguretat; socials i educatives per incrementar la cohesió i la convivència; i estructurals a fi i efecte que els carrers, places i parcs siguin llocs on passejar, circular o relacionar-nos es faci amb la tranquil·litat i la seguretat de la que hem gaudi fins ara.

Per això al PSC entenem com a legítima i raonable la participació de veïnes i veïns de la ciutat en una concentració per exigir solucions a aquest problema, solucions que ja s'estan aplicant.

Però aquesta comprensió es transforma en el més absolut rebuig dels intents d'instrumentalitzar la concentració per part de forces d'extrema dreta, com PxC, afegint uns tints xenòfobs i intolerants que la majoria de la ciutadania allà present no compartia, també discrepem amb la presència de grups antifeixistes, que al recriminar la presència de PxC, van aconseguir que es desvirtués el motiu de la concentració en demanda de seguretat ciutadana i que moltes veïnes i veïns es sentissin dolguts en sentir-se identificats amb els extremistes de dreta.

Tot i que la situació ciutadana s'ha anat normalitzant, la sensació d'inseguretat persisteix. El Consistori de forma consensuada amb una representació ciutadana sortida de la concentració, de la qual no formen part cap dels dos extrems, ha pres les mesures que estan a la seva mà aplicar  en la direcció abans senyalada. Tot això com a complement de l'excel·lent treball realitzat per la Policia Local i Mossos, que en situacions com aquestes resulta imprescindible per recuperar la sensació de seguretat.

Sant Feliu ha estat sempre una ciutat d'acollida que ha lluitat sempre per una bona convivència, cohesió social i el respecte a la diversitat en un marc de seguretat ciutadana i així ha de continuar. El que entre tots no hem de tolerar és que el legítim dret a la convivència i la pau ciutadana sigui manipulada per foscos interessos polítics

Comentaris

Joanna Sant feliu
7.

No tinc cap dubte que aquest article no l'escrit la Lourdes, però, com molts dels discursos i articles d'altres polítics. Al cap i a la fi ja sabem que molts d'ells, no tots, en realitat són comercials venent el seu producte, per tant és normal que d'altres els facin els escrits.
D'això, de fer de comercial la Lourdes en sap força. Només cal mirar les fotos dels actes de Sant Feliu, surt a totes. Allà on vagis segur que hi és.

  • 6
  • 1
Carlos Sant Feliu de Llobregat
6.
Manda webs señora Borell!!!

¿Cómo puede ser que 'su' artículo esté tan bien escrito?
Es imposible pensar que alguien se trague que este artículo lo ha escrito usted misma. Y si de verdad lo ha escrito usted, que es imposible, cambie ya el corrector automático de su móvil, porque la distancia entre su cortos escritos en redes sociales, con faltas sintácticas, semánticas y de ortografía muy graves, y este artículo son infinitas!

Espero que quien le haya redactado este escrito esté en su lista en posición destacada, y ojalá que además sea santfeliuenca o santfeliuenc.

Por cierto, el análisis de la situación, a pesar de llegar muy tardío, es muy acertado, el tema es que usted, que está en el gobierno de la ciudad, debería ser capaz de anticiparse, proponer y actuar, pero por desgracia está instalada en la reactividad y trabaja a destiempo.

Por favor, felicite a quien le haya preparado el escrito porque se lo merece, y dele las gracias por dejarle apropiarse indebidamente del trabajo realizado, de hecho, se merecía que el artículo empezara haciendo alguna mención al redactor/a colaborador/a.

y por cierto, ¿alguna propuesta/medida/actuación al respecto en el horizonte?
  • 8
  • 2
Rovelló Estremera
5.

Vinga, nova edició de "Maquillant la Inseguretat".

Els robatoris són imaginaris, i si són veritat, els han realitzat unes pobres persones a qui els falta amor...

Vaya tropa...

  • 2
  • 6
josep coca sant feliu de llobregat
4.

Resulta que ser antifeixista es ser extremista? caram ! quins valors socialistes té senora Borrell. Que sapiga que pel sols fet d´haver anat a la concentració antifeixista a mi m´han insultat i assenyalat a traves de les xarxes socials.

  • 16
  • 2
Rosa Parks Sant Feliu
3.
Molt curiós que la Sra. Borrell parli d’extrems quan el seu partit ha donat suport al 155.
Dit aixó, a la “concentració per la seguretat” era convocada per coneguts feixistes i racistes de Sant Feliu, portada per un regidor de El Vendrell de Plataforma per Catalunya i amb la presència i aplaudiments dels regidors de Ciudadanos, PP i Vecinos de Sant Feliu.
I als veïns que érem al esmorzar antiracista ens titlla de “grups antifeixistes”. Doncs si érem i som antifeixistes i antiracistes ( com hauríen de ser tots els veïns i partits polítics en una societat democràtica ), i encara que la Sra. Borrell ens ho negui també som veïns de Sant Feliu.
També es feina dels representants a l’Ajuntament no permetre “ instrumentalitzar als veïns”, com que la majoria de representants no ho heu fet, ja tenim els feixistes i racistes de PxC a les properes eleccions municipals.
  • 17
  • 3

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat